BibTex RIS Kaynak Göster

The Importance of Aflatoxins in Alcoholic Beverages (Turkish with English Abstract)

Yıl 1995, Cilt: 20 Sayı: 1, - , 01.02.1995

Öz

Aflatoxin causes acute poisoning of chronic liver lesions depending on doses taken. The world Health organisation (WHO) recommended that maximum content of aflatoxins in foodstuffs should be 30 ppb. Previous studies shows that; barley, sorghum and its malts which is used in brewing industry contained aflatoxins ranging from 0 to 20 ppb, where as aflatoxin content in beer samples is detected much less than 20 ppb. Until this time a number of studies have been carried out on grapes and wines. Only a few wine samples contained aflatoxins less than 3 ppb. It was found that, no aflatoxins passed through the distillate. Consequently distilled alcoholic beverages don’t contain aflatoxins.  

Alkollü İçkilerde Aflatoksinlerin Önemi

Yıl 1995, Cilt: 20 Sayı: 1, - , 01.02.1995

Öz

Aflatoksinler alınan doza bağlı olarak akut zehirlenme ya da kronik karaciğer lezyonlarına neden olmaktadır. Dünya Sağlık Organizasyonuna (WHO) göre gıda maddelerinin içerebileceği en yüksek aflatoksin dozu 30 ppb’dir. Yapılan çalışmalar biracılık endüstrisinde kullanılan arpa, darı ve bunlardan elde edilen maltların 0-20 ppb arasında değişen miktarlarda aflatoksin içerdiğini göstermiş, buna karşın bira örneklerinde aflatoksin içeriği 20 ppb’den çok daha az miktarlarda bulunmuştur. Bugüne kadar üzümlerde ve şaraplarda gerçekleştirilen birçok araştırmada ise yalnız birkaç şarap örneğinin 3 ppb’den daha az aflatoksin içerdiği belirlenmiştir. Alkollü içkilerin damıtığına aflatoksin geçmediği için damıtık alkollü içkilerde aflatoksin bulunmamaktadır.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

İsmail Yavaş Bu kişi benim

Erhan İç Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 1995
Yayımlandığı Sayı Yıl 1995 Cilt: 20 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Yavaş, İ. ., & İç, E. . (1995). Alkollü İçkilerde Aflatoksinlerin Önemi. Gıda, 20(1).
AMA Yavaş İ, İç E. Alkollü İçkilerde Aflatoksinlerin Önemi. GIDA. Şubat 1995;20(1).
Chicago Yavaş, İsmail, ve Erhan İç. “Alkollü İçkilerde Aflatoksinlerin Önemi”. Gıda 20, sy. 1 (Şubat 1995).
EndNote Yavaş İ, İç E (01 Şubat 1995) Alkollü İçkilerde Aflatoksinlerin Önemi. Gıda 20 1
IEEE İ. . Yavaş ve E. . İç, “Alkollü İçkilerde Aflatoksinlerin Önemi”, GIDA, c. 20, sy. 1, 1995.
ISNAD Yavaş, İsmail - İç, Erhan. “Alkollü İçkilerde Aflatoksinlerin Önemi”. Gıda 20/1 (Şubat 1995).
JAMA Yavaş İ, İç E. Alkollü İçkilerde Aflatoksinlerin Önemi. GIDA. 1995;20.
MLA Yavaş, İsmail ve Erhan İç. “Alkollü İçkilerde Aflatoksinlerin Önemi”. Gıda, c. 20, sy. 1, 1995.
Vancouver Yavaş İ, İç E. Alkollü İçkilerde Aflatoksinlerin Önemi. GIDA. 1995;20(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/