BibTex RIS Kaynak Göster

The Study of Total Bacteria and Yeast-Mould in Hen-Eggs (Turkish with English Abstract)

Yıl 1995, Cilt: 20 Sayı: 2, - , 01.04.1995

Öz

Protein in the hen eggs is known as high quality protein source. Besides, eggs, contain vitamins such as A, D, Ev ek, K, B (except C) and the other substance influential on human growth for instance, Ca, Zn, Fe, P, I, F, Na, K, Cl, Cu, S, Mg and Mn. In this research, the eggs have been identified within the microbiological framework. Therefore, total bacteria and mould-yeast counts have been realized. Especially, total bacteria and mould-yeast have been found in egg-shell which known to be the dirties part. Sometimes a small amount of contamination has been found. Although, it is widely accepted that inside the shell, egg is sterile.

Tavuk Yumurtalarının Maya-Küf ve Total Mikroorganizma Açısından İncelenmesi

Yıl 1995, Cilt: 20 Sayı: 2, - , 01.04.1995

Öz

Yüksek kaliteli protein kaynaklarından birisi olarak kabul edilen tavuk yumurtasında C vitamini hariç A, D, Ev ek, K, B gibi vitaminler ve diğer gelişme faktörleri olan Ca, Zn, Fe, P, I, F, Na, K, Cl, Cu, S, Mg ve Mn gibi değerli maddeler bulunmaktadır. Bu çalışmada insan beslenmesinde oldukça önemli bir yer tutan yumurtanın mikrobiyolojik açıdan tanımlanması esas alınarak, toplam bakteri ve Maya-küf sayımları yapılmıştır. Özellikle en kirli bölgenin yumurta kabuğu olduğu gözlenmiştir. Genellikle içi steril olarak kabul olduğu gözlenmiştir. Genellikle içi steril olarak kabul edilen yumurtalarda yapılan araştırma sonucunda az da olsa zaman zaman yumurtanın sarısı ve beyazında kontaminasyona rastlanmıştır.    

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

İşıl Var Bu kişi benim

Bülend Evliya Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 1995
Yayımlandığı Sayı Yıl 1995 Cilt: 20 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Var, İ. ., & Evliya, B. . (1995). Tavuk Yumurtalarının Maya-Küf ve Total Mikroorganizma Açısından İncelenmesi. Gıda, 20(2).
AMA Var İ, Evliya B. Tavuk Yumurtalarının Maya-Küf ve Total Mikroorganizma Açısından İncelenmesi. GIDA. Nisan 1995;20(2).
Chicago Var, İşıl, ve Bülend Evliya. “Tavuk Yumurtalarının Maya-Küf Ve Total Mikroorganizma Açısından İncelenmesi”. Gıda 20, sy. 2 (Nisan 1995).
EndNote Var İ, Evliya B (01 Nisan 1995) Tavuk Yumurtalarının Maya-Küf ve Total Mikroorganizma Açısından İncelenmesi. Gıda 20 2
IEEE İ. . Var ve B. . Evliya, “Tavuk Yumurtalarının Maya-Küf ve Total Mikroorganizma Açısından İncelenmesi”, GIDA, c. 20, sy. 2, 1995.
ISNAD Var, İşıl - Evliya, Bülend. “Tavuk Yumurtalarının Maya-Küf Ve Total Mikroorganizma Açısından İncelenmesi”. Gıda 20/2 (Nisan 1995).
JAMA Var İ, Evliya B. Tavuk Yumurtalarının Maya-Küf ve Total Mikroorganizma Açısından İncelenmesi. GIDA. 1995;20.
MLA Var, İşıl ve Bülend Evliya. “Tavuk Yumurtalarının Maya-Küf Ve Total Mikroorganizma Açısından İncelenmesi”. Gıda, c. 20, sy. 2, 1995.
Vancouver Var İ, Evliya B. Tavuk Yumurtalarının Maya-Küf ve Total Mikroorganizma Açısından İncelenmesi. GIDA. 1995;20(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/