BibTex RIS Kaynak Göster

Modification Biotechnology of Fats by Lipase Enzymes (Turkish with English Abstract)

Yıl 1995, Cilt: 20 Sayı: 5, - , 01.10.1995

Öz

In last decades, enzymatic modification of oils and fats have become more important due to the increased demand for more specific products. Special and preferred products that can not be obtained by traditional chemical methods can be manufactured by applying modification technologies with lipase enzymes. With this new technology it will be possible to produce tailored functional fats from inexpensive sources in the near future. In this article, sources, functional properties and reactions of lipase enzymes used in modification of fats and oils are presented.  

Lipaz Enzimleri ile Yağların Modifikasyon Biyoteknolojisi

Yıl 1995, Cilt: 20 Sayı: 5, - , 01.10.1995

Öz

Son yıllarda lipazlar ile katı ve sıvı yağların enzimatik modifikasyonu giderek önem kazanmaktadır. Lipazlar ile yağların modifikasyon teknolojisi geleneksel kimyasal yöntemlerle elde edilebilmesi mümkün olmayan, seçilmiş ve özel ürünlerin üretilebilmesine olanak sağlamaktadır. Bu yeni teknoloji ile gelecekte ucuz ve kolay elde edilebilen yağları istenilen özellikte fonksiyonel yağlara dönüştürmek mümkün olacaktır. Bu makalede, enzimatik olarak modifiye yağların elde edilmesinde kullanılan lipaz enzimlerinin, kaynakları ve karakteristikleri ile reaksiyonlarına örnekler verilmiştir.    

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Rami Al-taweel Bu kişi benim

Sibel Sungur Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ekim 1995
Yayımlandığı Sayı Yıl 1995 Cilt: 20 Sayı: 5

Kaynak Göster

APA Al-taweel, R. ., & Sungur, S. . (1995). Lipaz Enzimleri ile Yağların Modifikasyon Biyoteknolojisi. Gıda, 20(5).
AMA Al-taweel R, Sungur S. Lipaz Enzimleri ile Yağların Modifikasyon Biyoteknolojisi. GIDA. Ekim 1995;20(5).
Chicago Al-taweel, Rami, ve Sibel Sungur. “Lipaz Enzimleri Ile Yağların Modifikasyon Biyoteknolojisi”. Gıda 20, sy. 5 (Ekim 1995).
EndNote Al-taweel R, Sungur S (01 Ekim 1995) Lipaz Enzimleri ile Yağların Modifikasyon Biyoteknolojisi. Gıda 20 5
IEEE R. . Al-taweel ve S. . Sungur, “Lipaz Enzimleri ile Yağların Modifikasyon Biyoteknolojisi”, GIDA, c. 20, sy. 5, 1995.
ISNAD Al-taweel, Rami - Sungur, Sibel. “Lipaz Enzimleri Ile Yağların Modifikasyon Biyoteknolojisi”. Gıda 20/5 (Ekim 1995).
JAMA Al-taweel R, Sungur S. Lipaz Enzimleri ile Yağların Modifikasyon Biyoteknolojisi. GIDA. 1995;20.
MLA Al-taweel, Rami ve Sibel Sungur. “Lipaz Enzimleri Ile Yağların Modifikasyon Biyoteknolojisi”. Gıda, c. 20, sy. 5, 1995.
Vancouver Al-taweel R, Sungur S. Lipaz Enzimleri ile Yağların Modifikasyon Biyoteknolojisi. GIDA. 1995;20(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/