BibTex RIS Kaynak Göster

A Study on the Microbiological Contamination Sources in a Bottling Plant of Spring Water (Turkish with English Abstract)

Yıl 1995, Cilt: 20 Sayı: 6, - , 01.12.1995

Öz

This study was carried out to investigate the microbiological contamination sources of spring water in a bottling plant. It was not found coliform bacteria in the stored water but it was determined higher coliforms and mesophilic aerob total bacteria counts than the legal limits in the bottled water. Most important contamination sources was the returnable dirty glass bottles which are not cleaned adequately. The microbiological load of the bottles was significantly decreased when the temperature and alkalinity of the washing solution were remained at 70 oC and pH 11.

Bir Kaynak Suyu Şişeleme Tesisinde Mikrobiyal Kontaminasyon Kaynakları Üzerine bir Araştırma

Yıl 1995, Cilt: 20 Sayı: 6, - , 01.12.1995

Öz

Bu çalışma, bir kaynak suyu şişeleme tesisinde mikrobiyal kontaminasyon kaynaklarını araştırmak için yapıldı. Araştırmanın gerçekleştirildiği işletmeye gelen kaynak suyunda koliform bakteriler bulunmadı. Ancak, şişelenmiş suda limitlerin çok üzerinde koliform bakteri ve toplam bakteri saptandı. İşletmedeki en önemli kontaminasyon kaynağının kirli gelen ve iyi temizlenemeyen dönüşümlü şişeler olduğu görüldü. Şişelerin yıkandığı suyun sıcaklığı ve pH’sı sabit tutulduğu zaman şişelerdeki mikrobiyal yükün önemli ölçüde azaldığı tespit edildi.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Kamil Bostan Bu kişi benim

Harun Aksu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 1995
Yayımlandığı Sayı Yıl 1995 Cilt: 20 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA Bostan, K. ., & Aksu, H. . (1995). Bir Kaynak Suyu Şişeleme Tesisinde Mikrobiyal Kontaminasyon Kaynakları Üzerine bir Araştırma. Gıda, 20(6).
AMA Bostan K, Aksu H. Bir Kaynak Suyu Şişeleme Tesisinde Mikrobiyal Kontaminasyon Kaynakları Üzerine bir Araştırma. GIDA. Aralık 1995;20(6).
Chicago Bostan, Kamil, ve Harun Aksu. “Bir Kaynak Suyu Şişeleme Tesisinde Mikrobiyal Kontaminasyon Kaynakları Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 20, sy. 6 (Aralık 1995).
EndNote Bostan K, Aksu H (01 Aralık 1995) Bir Kaynak Suyu Şişeleme Tesisinde Mikrobiyal Kontaminasyon Kaynakları Üzerine bir Araştırma. Gıda 20 6
IEEE K. . Bostan ve H. . Aksu, “Bir Kaynak Suyu Şişeleme Tesisinde Mikrobiyal Kontaminasyon Kaynakları Üzerine bir Araştırma”, GIDA, c. 20, sy. 6, 1995.
ISNAD Bostan, Kamil - Aksu, Harun. “Bir Kaynak Suyu Şişeleme Tesisinde Mikrobiyal Kontaminasyon Kaynakları Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 20/6 (Aralık 1995).
JAMA Bostan K, Aksu H. Bir Kaynak Suyu Şişeleme Tesisinde Mikrobiyal Kontaminasyon Kaynakları Üzerine bir Araştırma. GIDA. 1995;20.
MLA Bostan, Kamil ve Harun Aksu. “Bir Kaynak Suyu Şişeleme Tesisinde Mikrobiyal Kontaminasyon Kaynakları Üzerine Bir Araştırma”. Gıda, c. 20, sy. 6, 1995.
Vancouver Bostan K, Aksu H. Bir Kaynak Suyu Şişeleme Tesisinde Mikrobiyal Kontaminasyon Kaynakları Üzerine bir Araştırma. GIDA. 1995;20(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/