Gıdaların g amm a ışınları ile ışınlanması etkili bir muhafaza yöntemidir. Bu yöntem sayesinde mikrobiyel kontaminasyonlar ve g ıd a bozulmaları azaltılmakta ve gıdaların raf ömrü uzatılmaktadır. Bu çalışmada gamma ışınlamanın hindi k ıym asındaki mikroflora üzerine olan etkisi incelenmiştir. kGy Işınlama işlemi u ygulanm ayan kontrol grubu dışında, 1.0, 2 .0 ve 3.0 kGy gibi farklı dozlarda ışınlama 9er< işlemi u ygulanmıştır. Işınlama uygulaması sonucu, dozun artm asına parelel olarak, m ikrobiyel flora d a azalma mik meydana gelmiştir. Hijye n ik üretim teknikleri ile kombine edilmiş düşük dozlardaki ış ınlamanın hindi kıymasının nite m ik r o b iy o lo jik k a lite s in in s a ğ la n m a s ın d a b a ş a r ı ile u y g u la n a b ile c e ğ i s o n u c u n a v a r ı lm ı ş t ı r .
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 20 Ağustos 2014 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2003 Sayı: 4 |