Kanatlı eti ve ürünleri sık sık Salmonella spp., Campylobacter jejuni, Escherichia coli, Listeria monocytogenes, Bacillus cereus, Staphylococcus aureus ve Clostridium perfringens gibi patojen bakterilerle kontamine olabilmektedir. Gamma ışınları ile gıdaların ışınlanması etkili bir muhafaza metodudur. Işınlama işlemi ile kanatlı eti ve ürünlerindeki potansiyel patojen bakteriler elemine edilmekte ve bozulma yapıcı bakterilerin sayılarında azalma sağlanmaktadır. Hijyenik üretim teknikleri ile kombine edilmiş düşük dozlardaki ışınlama işleminin kanatlı eti ve ürünlerinde başarılı bir şekilde kullanılabilmesi mümkündür.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 20 Ağustos 2014 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2003 Sayı: 4 |