BibTex RIS Kaynak Göster

A Research On The Bread Consumption Of Household Living In Tokat Province

Yıl 1993, Cilt: 1993 Sayı: 1, - , 01.06.1993

Öz

The bread is important food and a cheap factor of energy in human life. Furthermore, the bread consumption is abondant in Turkey. In this study, total consumption amount, consumption per capital, kind of consumption in Tokat have been analized for the year of 1992. According to the result of this research, 4.1 loaves of bread have been consumed a day per house and 1.1 per capita, and the remaining part has been evaluated this way or that way.

Tokat Îl Merkezinde Yaşayan Hanehalklarının Ekmek Tüketim Durumu Üzerine Bir Araştırma

Yıl 1993, Cilt: 1993 Sayı: 1, - , 01.06.1993

Öz

Ekmek, insan hayatında önemli bir gıda maddesi ve ucuz bir enerji unsurudur. Öteyan- dan ekmek, Türkiye’de büyük ölçüde tüketilmektedir. Bu çalışmada, 1992 Yılmda Tokat il merkezinde ekmek tüketiminin toplam ve kişi başı¬na miktarı ile tüketimin ekmek çeşitlerine göre dağılımı incelenmiştir. Araştırma sonuçlarına göre, incelenen hanehalklannda günde hane başına 4.1 adet ve kişi başına 1.1 adet ekmek tüketildiği, artan ekmeklerin çeşitli şekillerde değerlendirildiği belirlenmiştir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Araştırma Makaleleri
Yazarlar

Halil Çivi Bu kişi benim

Zafer Gürler Bu kişi benim

Kemal Esengün Bu kişi benim

Osman Karkacıer Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1993
Yayımlandığı Sayı Yıl 1993 Cilt: 1993 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Çivi, H., Gürler, Z., Esengün, K., Karkacıer, O. (1993). Tokat Îl Merkezinde Yaşayan Hanehalklarının Ekmek Tüketim Durumu Üzerine Bir Araştırma. Journal of Agricultural Faculty of Gaziosmanpaşa University (JAFAG), 1993(1).