BibTex RIS Kaynak Göster

Tokat İl Merkezinde Yaşayan Hanehalklarının Süt Tüketim Durumu Üzerine Bîr Araştırma

Yıl 1993, Cilt: 1993 Sayı: 1, - , 01.06.1993

Öz

Çeşitli gıdalar kalite ve miktar yönünden protein İçerirler. Amino asitlerin oluşumu için gerekli olan proteinler hayvansa! orjinlidir. Bunların en önemlisi ise süttür. Bununla bera-ber, Türkiye’de hayvansal orjinli proteinlerin tüketimi batılı ülkelere göre düşüktür. Bu çalışmada Tokat ilinde sütün üretim, pazarlama ve tüketimi incelenmiştir. Survey çalışmaları ile toplanan verilerin sonuçlarına göre içme sütünün tüketimi hemen her ay de¬vam etmektedir. Tokat ilinde kişi başına tüketim ise yılda 20.4 kg civarındadır. Bu miktar hemen hemen Türkiye’nin ortalama tüketimine eşittir.

A Research On Comsumptıon Of Milk In Tokat Province

Yıl 1993, Cilt: 1993 Sayı: 1, - , 01.06.1993

Öz

Food vary in the amount and quality of the protein they contain. Top-quality protein, with essential amino acids, is of animal origin; milk is one of the most important of these. Therefore, in Turkey, the comsumption of proteins of animal orijin is lower than the wes-tern countries. In this study, products marketing and comsumption of the milk have been investigated in Tokat province. According to the survey results, consumption of drinking about 20.4 kg. anually. This amount is almost equal to the average comsumption of Turkey.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Araştırma Makaleleri
Yazarlar

Halil Çivi Bu kişi benim

Zafer Gürler Bu kişi benim

Kemal Esengün Bu kişi benim

Osman Karkacıer Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1993
Yayımlandığı Sayı Yıl 1993 Cilt: 1993 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Çivi, H., Gürler, Z., Esengün, K., Karkacıer, O. (1993). Tokat İl Merkezinde Yaşayan Hanehalklarının Süt Tüketim Durumu Üzerine Bîr Araştırma. Journal of Agricultural Faculty of Gaziosmanpaşa University (JAFAG), 1993(1).