BibTex RIS Kaynak Göster

A Research On The Comsumptıon Of Red Meat In Tokat Province

Yıl 1993, Cilt: 1993 Sayı: 1, - , 01.06.1993

Öz

The red-meat isone of the most important food from the viewppoint of animal based protein. If has been found out that the red-meat consumption per capita is 18.36 kg per ye¬ar. This is lower than the Turkish avarage of 22 kg. We have also found out that the red- meat which is consumed most is of lambs. The red-meat consumption is very closely rela¬ted with the income and education level of the household.

Tokat İl Merkezînde Yaşayan Hanehalklarının Kırmızı Et Tüketim Durumu Üzerine Bir Araştırma

Yıl 1993, Cilt: 1993 Sayı: 1, - , 01.06.1993

Öz

Hayvansal protein açısından önemli gıda maddelerinden biri de kırmızı ettir. Tokat ilinde kırmızı et tüketimi kişi başına yıllık 18.36 kg. olarak bulunmuştur. Bu de¬ğer Türkiye ortalaması olan 22. kg. m altındadır.! Araştırmada, en fazla tüketilen kırmızı etin koyun eti olduğu saptanmıştır. Ayrıca, kır¬mızı et tüketiminin önemli düzeyde hnehalkmm gelir ve eğitimi ile de ilişkili olduğu göz¬lenmiştir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Araştırma Makaleleri
Yazarlar

Halil Çivi Bu kişi benim

Zafer Gürler Bu kişi benim

Kemal Esengün Bu kişi benim

Osman Karkacıer Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1993
Yayımlandığı Sayı Yıl 1993 Cilt: 1993 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Çivi, H., Gürler, Z., Esengün, K., Karkacıer, O. (1993). Tokat İl Merkezînde Yaşayan Hanehalklarının Kırmızı Et Tüketim Durumu Üzerine Bir Araştırma. Journal of Agricultural Faculty of Gaziosmanpaşa University (JAFAG), 1993(1).