The red-meat isone of the most important food from the viewppoint of animal based protein. If has been found out that the red-meat consumption per capita is 18.36 kg per ye¬ar. This is lower than the Turkish avarage of 22 kg. We have also found out that the red- meat which is consumed most is of lambs. The red-meat consumption is very closely rela¬ted with the income and education level of the household.
Hayvansal protein açısından önemli gıda maddelerinden biri de kırmızı ettir. Tokat ilinde kırmızı et tüketimi kişi başına yıllık 18.36 kg. olarak bulunmuştur. Bu de¬ğer Türkiye ortalaması olan 22. kg. m altındadır.! Araştırmada, en fazla tüketilen kırmızı etin koyun eti olduğu saptanmıştır. Ayrıca, kır¬mızı et tüketiminin önemli düzeyde hnehalkmm gelir ve eğitimi ile de ilişkili olduğu göz¬lenmiştir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Araştırma Makaleleri |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Haziran 1993 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1993 Cilt: 1993 Sayı: 1 |