Agricultural statistics show that an avarage of 6.8 million of eggs are produced in Tur-key annually. A research carried out in Tokat shows that egg consumption per household is 67 per month and the most of this is consumed at breakfast. The adults, in the consumption of egg take the first row.
Tarımsal istatistikler göstermektedirki Türkiye'de yılda ortalama 6.8 milyon yumurta üretilmektedir. Araştırmalar göstermektedir ki Tokat’ta yaşayan aileler ayda ortalama ola¬rak 67 adet yumurta tüketmekte ve bu, tüketim özellikle sabah kahvaltısı sabah kahvaltıla¬rında yoğunlaşmktadır. Yumurta tüketiminde yetişkinler ön sırayı almaktadırlar.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Araştırma Makaleleri |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Haziran 1993 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1993 Cilt: 1993 Sayı: 1 |