ANTONY FLEW’ÜN TANRI’YI İNKÂRI VE GEREKÇELERİ

Cilt: 2 Sayı: 2 1 Aralık 2014
  • Ergin Ögcem
PDF İndir
TR EN

ANTONY FLEW’ÜN TANRI’YI İNKÂRI VE GEREKÇELERİ

Öz

Düşünce tarihi boyunca, vahiy geleneğine dayanan dinlere ve bu dinlerin ortaya çıkardığı söyleme karşı her zaman bir eleştiri, tepki ve hatta inkâr söz konusu olmuştur. Antony Flew felsefi yaşamının büyük bir bölümünde, dinin ve dinsel söylemin karşısında olmuş, din adına kullanılan dili, kurgu ve içerik bakımından eleştirerek reddetmiştir. Her türlü ifadenin anlamlı olma şartını bir delile dayanması veya yanlışlanabilir olması koşuluna bağlayan Flew, din dilinin herhangi bir karşılığının bulunmadığını, dolayısıyla Tanrı hakkında konuşmanın anlamsız olduğunu ileri sürmüştür. Biz de bu makalemizde, Flew’ün, Tanrı’nın varlığı ile ilgili olumsuz bir tavır sergilediği birinci dönemini ele almaya çalışacağız.

Anahtar Kelimeler

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

-

Yazarlar

Ergin Ögcem Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi

1 Aralık 2014

Gönderilme Tarihi

1 Aralık 2014

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2014 Cilt: 2 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA
Ögcem, E. (2014). ANTONY FLEW’ÜN TANRI’YI İNKÂRI VE GEREKÇELERİ. Gaziosmanpaşa Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, 2(2), 139-164. https://izlik.org/JA65GB94UU
AMA
1.Ögcem E. ANTONY FLEW’ÜN TANRI’YI İNKÂRI VE GEREKÇELERİ. Gaziosmanpaşa Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi. 2014;2(2):139-164. https://izlik.org/JA65GB94UU
Chicago
Ögcem, Ergin. 2014. “ANTONY FLEW’ÜN TANRI’YI İNKÂRI VE GEREKÇELERİ”. Gaziosmanpaşa Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi 2 (2): 139-64. https://izlik.org/JA65GB94UU.
EndNote
Ögcem E (01 Aralık 2014) ANTONY FLEW’ÜN TANRI’YI İNKÂRI VE GEREKÇELERİ. Gaziosmanpaşa Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi 2 2 139–164.
IEEE
[1]E. Ögcem, “ANTONY FLEW’ÜN TANRI’YI İNKÂRI VE GEREKÇELERİ”, Gaziosmanpaşa Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, c. 2, sy 2, ss. 139–164, Ara. 2014, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA65GB94UU
ISNAD
Ögcem, Ergin. “ANTONY FLEW’ÜN TANRI’YI İNKÂRI VE GEREKÇELERİ”. Gaziosmanpaşa Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi 2/2 (01 Aralık 2014): 139-164. https://izlik.org/JA65GB94UU.
JAMA
1.Ögcem E. ANTONY FLEW’ÜN TANRI’YI İNKÂRI VE GEREKÇELERİ. Gaziosmanpaşa Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi. 2014;2:139–164.
MLA
Ögcem, Ergin. “ANTONY FLEW’ÜN TANRI’YI İNKÂRI VE GEREKÇELERİ”. Gaziosmanpaşa Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, c. 2, sy 2, Aralık 2014, ss. 139-64, https://izlik.org/JA65GB94UU.
Vancouver
1.Ergin Ögcem. ANTONY FLEW’ÜN TANRI’YI İNKÂRI VE GEREKÇELERİ. Gaziosmanpaşa Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi [Internet]. 01 Aralık 2014;2(2):139-64. Erişim adresi: https://izlik.org/JA65GB94UU

Derginin hedef kitlesi, ilahiyat alanında çalışmalar yapan akademisyenler ve bu konulara ilgi duyan diğer bilim insanlarıdır. Dergimiz, İlahiyat Temel Alanındaki disiplinlerde üretilen çalışmalar yayınlanmaktadır. Buna göre;