A total of sixty minced meat samples were purchased from butchers and markets in the center of Agri city, and then examined for detection of Salmonella spp. For the preenrichment step, minced meat sample (25 g) was weighted and trasferred into sterile jar including 225 ml of buffered peptone water (37 °C for 24 h). Afterwards, 1 ml of culture from the preenrichment culture were transferred into Rappaport Vassiliadis Soy broth medium for the selective enrichment and then diluted up to 10-6 (43 ºC for 24 h). From each dilution, a total of 100 μl from the enrichment broth of Rappaport Vassiliadis Soy broth medium was plated onto SS agar (37 °C for 24 h). The typical and atypical presumptive Salmonella colonies grown on Salmoella/Shigella (SS, Merck) agar medium were were then streaked onto Xylose Lysine Deoxycholate agar medium and Mac Conkey agar medium ( 37 °C for 24 h). Presumptive Salmonella colonies were subjected to conventional biochemical tests. Of the sixty minced meat samples, fifteen samples possessed the presence of Salmonella. The identified species was Salmonella enterica subsp. salamae in all samples.
Ground Meat Salmonella Enterica Subsp. Salamae Salmonellosis Agrı
Bu çalışmada, toplam 60 adet kıyma örneği, Ağrı ili merkezindeki kasaplar ve marketlerden satın alınarak Salmonella spp. varlığı bakımından incelenmiştir. Ön zenginleştirme için, 25 g kıyma örneği, 225 ml tamponlanmış peptonlu su içeren kavanozlara aktarılarak 37 °C de 24 saat inkübe edilmiştir. Bunu takiben ön zenginleştirme kültüründen alınan 1 ml örnek Rappaport Vassiliadis Soy broth'da 10-6 ya kadar seyreltilip 43 °C de 24 saat inkübe edilmiştir. İnkübasyonu takiben, zenginleştirme sıvısından alınan 100 μl örnek Salmonella-Shigella agara transfer edilerek 37 °C de 24 saat inkübe edilmiştir. Salmonella-Shigella agarda üreyen tipik ve atipik koloniler Xylose Lysine Deoxycholate agar, Mac Conkey agar besiyerlerinede ekim yapılarak 37 °C de 24 saat inkübe edilmiştir. Pozitif sonuç veren şüpheli Salmonella koloniler biyokimyasal testlere tabi tutulmuştur. Toplam 60 kıyma örneğinin 15'i Salmonella bakımından pozitif bulunmuş ve pozitif bulunan türlerde ise türün Salmonella enterica subsp. salamae türü olduğu tespit edilmiştir.
Hazır Kıyma Salmonella Enterica Subsp. Salamae Salmonelloz Ağrı
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Nisan 2012 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2012 Cilt: 1 Sayı: 2 |