Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Spor Bilimleri Fakültesi Öğrencilerinin Sağlıklı Beslenmeye İlişkin Tutumlarının İncelenmesi

Yıl 2024, Cilt: 13 Sayı: 1, 422 - 432, 27.03.2024
https://doi.org/10.37989/gumussagbil.1366484

Öz

Bu araştırma ile Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin beslenmeye yönelik tutumlarını cinsiyet, sınıf ve bölüm değişkenlerine göre incelenmesi amaçlanmıştır. Araştırmanın örneklemini Afyon Kocatepe Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nde öğrenim gören 198 öğrenci oluşturmuştur. Veriler araştırmacı tarafından hazırlanan kişisel bilgi formu ve Tekkurşun ve Cicioğlu (2019) tarafından geçerlik ve güvenirlik çalışması yapılmış “Sağlıklı Beslenmeye İlişkin Tutum Ölçeği” kullanılarak yüz yüze toplanmıştır. Toplanan verilerin çözümlenmesinde tanımlayıcı istatistik analizi, bağımsız örneklem t testi ve tek yönlü varyans analizi (One-way ANOVA) yapılmış olup çoklu karşılaştırma testlerinden LSD testinden yararlanılmıştır.
Verilerin çözümlenmesi sonucunda, öğrencilerin sağlıklı beslenmeye ilişkin tutamlarının ‘’Beslenme Hakkında Bilgi’’ ve ‘’Beslenmeye Yönelik Duygu’’ alt boyutunda öğrenciler arasında istatistiksel olarak kadınların lehine olduğu tespit edilmiştir (p=0,05). Öğrencilerin Sağlıklı beslenmeye ilişkin tutumlarının, sınıf ve bölüm değişkenlerinde anlamlı düzeyde farklılığa rastlanmıştır (p=0,05). Bu farklılıkların üst sınıfların lehine olduğu tespit edilmiştir. Bölümler arasında ise Antrenörlük bölümünün diğer bölüm öğrencilerinden daha iyi beslenme tutumuna sahip olduğu tespit edilmiştir. Sonuç olarak, Spor Bilimleri Fakültesi’nde öğrenim gören öğrencilerin sağlıklı beslenmeye ilişkin tutum puanlarının ortalamanın üzerinde olduğu ve egzersiz, spor ve fiziksel aktivite ile beraber beslenme konusunda müfredatta derslerin bulunması, öğrencilerin sağlıklı beslenmeye ilişkin tutum puanlarını olumlu yönde etkilediği belirlenmiştir.

Destekleyen Kurum

yok

Teşekkür

Araştırmaya katılan tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Kaynakça

  • 1. Farina, E.K, Thompson, L.A, Knapik, J.J, Pasiakos, S.M, Lieberman, H.R. and Mcclung, J.P. (2020). “Diet Quality İs Associated with Physical Performance and Special Forces Selection”. Medicine & Science in Sports & Exercise, 52 (1), 178–186. doi:10,1249/MSS,0000000000002111
  • 2. Gacek, M, Kosiba, G. and Wojtowicz, A, (2021). “Personality Determinants of Diet Quality Among Polish and Spanish Physical Education Students’’. Int J Environ Res Public Health, 18 (2), 1–13, doi:10,3390/ijerph18020466
  • 3. Helvacıoğlu, Ö. (2021). Antik Dönem Tedavi Merkezlerindeki (Asklepion) Diyet Uygulamalarının Gastronomi Açısından İncelenmesi ve Günümüz Beslenme ve Tedavi Süreçlerine Yansımaları. Yüksek Lisans Tezi. Başkent Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı, Ankara
  • 4. Leng, G, Adan, R.A.H. and Belot, M. (2017). “The Determinants of Food Choice”. Proc Nutr Soc, 76 (3), 316–327, doi:10,1017/S002966511600286X
  • 5. Poplawska, H, Dmitruk, A, Kunicka, I, Debowska, A. and Holub, W. (2018). “Nutritional Habits and Knowledge About Food and Nutrition Among Physical Education Students Depending on Their Level of Higher Education and Physical Activity”, Polish J Sport Tourism, 25 (3), 35–41. doi:10,2478/pjst-2018-0018
  • 6. Stok, F.M, Renner, B, Clarys, P, Lien, N, Lakerveld, J. and Deliens, T. (2018). “Understanding Eating Behavior During the Transition From Adolescence to Young Adulthood: A Literature Review and Perspective on Future Research Directions”. Nutrients, 10 (6), 1–16. doi:10,3390/nu10060667
  • 7. Sogari, G, Velez-Argumedo, C, Gómez, M.I. and Mora, C. (2018). “College Students and Eating Habits: A Study Using an Ecological Model For Healthy Behavior”. Nutrients, 10 (12), 1–16. doi:10,3390/nu10121823
  • 8. Deliens, T, Deforche, B, Chapelle, L. and Clarys, P. (2019). “Changes in Weight and Body Composition Across Five Years at University: A Prospective Observational Study”. PLoS One, 14 (11), 1–10. doi:10,1371/journal,pone,0225187
  • 9. Deliens, T, Deforche, B, De Bourdeaudhuij, I. and Clarys, P. (2015). “Changes in Weight, Body Composition and Physical Fitness After 1,5 Years At University”. Eur J Clin Nutr, 69 (12), 1318–1322. doi:10,1038/ejcn,2015,79
  • 10. Espel-Huynh, H.M, Muratore, A.F. and Lowe, M.R. (2018). “A Narrative Review of The Construct of Hedonic Hunger and its Measurement by the Power of Food Scale”. Obes Sci Pract, 4 (3), 238–249. doi:10,1002/osp4,161
  • 11. Mentella, M.C, Mora, V, Rinninella, E, Addolorato, G. and Gasbarrini, A. (2021). “Nutritional Knowledge Among a Large Cohort of Italian Students :A Cross-Sectional Study”. Eur Rev Med Pharmacol Sci,, 25, 906–913. doi:10,26355/eurrev_202101_24659,
  • 12. Husain, W, Ashkanani, F. and Al Dwairji, M.A. (2021). “Nutrition Knowledge among College of Basic Education Students in Kuwait : A Cross-Sectional Study”. Journal of Nutrition and Metabolism, 1–12. doi:https://doi,org/10,1155/2021/5560714
  • 13. Renard, M, Kelly, D.T, Cheilleachair, N.N. and Cathain, C,O. (2020). “Evaluation of Nutrition Knowledge in Female Gaelic Games Players”. Sports, 8 (154). doi:10,3390/sports8120154
  • 14. Neglia, A. (2021), “Nutrition, Eating Disorders, and Behavior in Athletes”, Psychiatr Clin North Am, 44 (3), 431–441. doi:10,1016/j,psc,2021,04,009
  • 15. Steffl, M, Kinkorova, I, Kokstejn, J. and Petr, M. (2019). “Macronutrient Intake in Soccer Players A Meta-Analysis”. Nutrients, 11 (6), 1–15. doi:10,3390/nu11061305,
  • 16. Nieman, D.C. “Current and Novel Reviews in Sports Nutrition”. Nutrients 2021, 13, 2549. https:// doi.org/10.3390/nu1308254917,
  • 17. Pala, Ş.M. ve Başıbüyük, A. (2020). “Ortaokul Beşinci Sınıf Öğrencilerinin Dijital Okuryazarlık Düzeylerinin İncelenmesi”. Cumhuriyet Uluslararası Eğitim Dergisi, 9 (3), 897–921. doi:10,30703/cije,672882
  • 18. Tekkurşun Demir, G. ve Cicioğlu, H.İ. (2019). “Sağlıklı Beslenmeye İlişkin Tutum Ölçeği (SBİTÖ): Geçerlik ve Güvenirlik Çalışması’’. Gaziantep Üniversitesi Spor Bilimleri Dergisi, 4 (2), 256–274. doi:10,31680/gaunjss,559462
  • 19. Aparicio-Martinez, P, Perea-Moreno, A.J, Martinez-Jimenez, M.P, Redel-Macías, M.D, Pagliari, C. and Vaquero-Abellan, M. (2019). “Social Media, Thin-Ideal, Body Dissatisfaction and Disordered Eating Attitudes: An Exploratory Analysis”. Int J Environ Res Public Health, 16 (4177), 1–16. doi:10,1007/s13679-018-0316-9
  • 20. Schaefer, L.M, Burke, N.L, Calogero, R.M, Menzel, J.E. and Thompson, J.K. (2018). “Self-objectification, Body Shame, and Disordered Eating: Testing a Core Mediational Model of Objectification Theory Among White, Black, and Hispanic Women”. Body Image, 24, 5–12. doi:10,1016/j,bodyim,2017,10,005,Self-objectification
  • 21. Griffiths, S, Murray, S.B, Krug, I. and McLean, S.A. (2018). “The Contribution of Social Media to Body Dissatisfaction, Eating Disorder Symptoms, and Anabolic Steroid Use among Sexual Minority Men”. Cyberpsychology, Behav Soc Netw,, 21 (3), 149–156. doi:10,1089/cyber,2017,0375
  • 22. Gualdi-Russo, E, Rinaldo, N. and Zaccagni, L. (2022). “Physical Activity and Body Image Perception in Adolescents: A Systematic Review”. Int J Environ Res Public Health, 19 (20). doi:10,3390/ijerph192013190
  • 23. Gönen, M. ve Ceyhan, M.A. (2022). “Spor Bi̇li̇mleri̇ Fakültesi̇ Öğrenci̇leri̇ni̇n Sağlıklı Beslenmeye Yöneli̇k Tutumları ile Benli̇k Saygıları Arasındaki İ̇li̇şki̇”. Uluslararası Avrasya Sosyal Bilimleri Dergisi, 13 (48), 625–637.
  • 24. Uluç, S. ve Durukan, E. (2021). “Spor Yönetimi Bölümünde Öğrenim Gören Öğrencilerin Sağlıklı Beslenmeye İlişkin Tutum Düzeylerinin İncelenmesi”. Akdeniz Spor Bilimleri Dergisi, 4 (3), 438–446. doi:10,38021/asbid,1034041
  • 25. Malkoç, N, Yaşar, O.M, Turgut, M, Kerem, M, Köse, B, Atlı, A. ve Sunay, H. (2020). “Healthy Nutrition Attitudes of Sports Science Students”. Progress in Nutrition, 22 (3), 1–7. doi:10,23751/pn,v22i3,9480
  • 26. Karagöz, Ş. ve Saraçlı, S. (2022). “Egzersiz, Duygusal Yeme Davranışlarına Karşı Koruyucu Mu? Düzenli Egzersiz Yapan ve Yapmayan Yetişkinler Arasında Bir İnceleme”. Research in Sport Education and Sciences, 24 (4), 98–105. doi:10,5152/jpess,2022,22918
  • 27. Akpolat, İ. (2021). Elit Genç Atletlerin Beslenme Durumu, Vücut Bileşimi ve Kuvvet Ölçümleri Arasındaki İlişkinin Değerlendirilmesi. Yüksek Lisans Tezi. Biruni Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Beslenme ve Diyetetik Anabilim Dalı, İstanbul.
  • 28. Zdanek, A, Labuz-Roszak, B, Szlacheta, P, Tomczyk, K, Roszak, M. and Korzonek- szlacheta, I. (2021). “Knowledge and Attitudes of Young People ın the Field of Eating Disorders”. Wiadomoski Lekarskie, 74 (12), 3221–3225. doi:10,36740/WLek202112117
  • 29. Yeargin, S, Torres-Mcgehee, T.M, Emerson, D, Koller, J. and Dickinson, J. (2021). “Hydration, Eating Attitudes And Behaviors in Age and Weight-Restricted Youth American Football Players”. Nutrients, 13 (8), 1–11. doi:10,3390/nu13082565,
  • 30. Göral, K. ve Yıldırım, D. (2022). “Spor Bilimleri Fakültesi Öğrencilerinin Sağlıklı Beslenmeye İlişkin Tutumlarının Branş Farklılıklarına Göre Araştırılması”. Celal Bayar Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bilim Dergisi, 17 (1), 58–69. doi:10,33459/cbubesbd,1114833
  • 31. Yılmaz, G, Şengür, E. ve Turasan, İ. (2022). “Spor Bilimleri Fakültesinde Okuyan Öğrencilerin Sağlıklı Beslenme Tutum Puanlarının İncelenmesi”. Türk Spor Bilim Dergisi, 5 (2), 64–70. doi:10,46385/tsbd,1111714
  • 32. Güleş, B. (2021). İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencilerinin Sağlıklı Beslenme ile İlgili Tutumları, Etiket Okuma Alışkanlıkları ve Beslenme Okuryazarlığının Değerlendirilmesi. Yüksek Lisans Tezi. İnönü Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Halk Sağlığı Anabilim Dalı, Malatya.
  • 33. Tabachnick, B.G, Fidell, L.S. and Ullman, J.B. (2013). “Using Multivariate Statistics”. Boston, MA: Pearson.

Examınatıon of Students' Attıtudes to Healthy Nutrıtıon of the Faculty of Sports Scıences

Yıl 2024, Cilt: 13 Sayı: 1, 422 - 432, 27.03.2024
https://doi.org/10.37989/gumussagbil.1366484

Öz

This research aimed to examine the attitudes of Faculty of Sports Sciences students towards nutrition according to gender, class and department variables. The sample of the research consisted of 198 students studying at Afyon Kocatepe University Faculty of Sports Sciences. The data was collected face to face using the personal information form prepared by the researcher and the "Attitude Scale towards Healthy Nutrition", whose validity and reliability study was conducted by Tekkurşun and Cicioğlu (2019). Descriptive statistical analysis, independent sample t test and one-way analysis of variance (One-way ANOVA) were used to analyze the collected data, and the LSD test, one of the multiple comparison tests, was used.
As a result of the analysis of the data, it was determined that the students' attitudes towards healthy nutrition were statistically in favor of women in the sub-dimensions of "Knowledge About Nutrition" and "Feelings Towards Nutrition" (p=0.05). A significant difference was found in the students' attitudes towards healthy eating in class and department variables (p=0.05). It has been determined that these differences favor the upper classes. Among the departments, it was determined that the Coaching department was better than the students of other departments. In light of the findings of the study, It has been determined that the students studying at the Faculty of Sports Sciences have above-average scores on healthy eating and that regular physical activity and taking courses on nutrition positively affect the student's attitude scores towards healthy eating.

Kaynakça

  • 1. Farina, E.K, Thompson, L.A, Knapik, J.J, Pasiakos, S.M, Lieberman, H.R. and Mcclung, J.P. (2020). “Diet Quality İs Associated with Physical Performance and Special Forces Selection”. Medicine & Science in Sports & Exercise, 52 (1), 178–186. doi:10,1249/MSS,0000000000002111
  • 2. Gacek, M, Kosiba, G. and Wojtowicz, A, (2021). “Personality Determinants of Diet Quality Among Polish and Spanish Physical Education Students’’. Int J Environ Res Public Health, 18 (2), 1–13, doi:10,3390/ijerph18020466
  • 3. Helvacıoğlu, Ö. (2021). Antik Dönem Tedavi Merkezlerindeki (Asklepion) Diyet Uygulamalarının Gastronomi Açısından İncelenmesi ve Günümüz Beslenme ve Tedavi Süreçlerine Yansımaları. Yüksek Lisans Tezi. Başkent Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı, Ankara
  • 4. Leng, G, Adan, R.A.H. and Belot, M. (2017). “The Determinants of Food Choice”. Proc Nutr Soc, 76 (3), 316–327, doi:10,1017/S002966511600286X
  • 5. Poplawska, H, Dmitruk, A, Kunicka, I, Debowska, A. and Holub, W. (2018). “Nutritional Habits and Knowledge About Food and Nutrition Among Physical Education Students Depending on Their Level of Higher Education and Physical Activity”, Polish J Sport Tourism, 25 (3), 35–41. doi:10,2478/pjst-2018-0018
  • 6. Stok, F.M, Renner, B, Clarys, P, Lien, N, Lakerveld, J. and Deliens, T. (2018). “Understanding Eating Behavior During the Transition From Adolescence to Young Adulthood: A Literature Review and Perspective on Future Research Directions”. Nutrients, 10 (6), 1–16. doi:10,3390/nu10060667
  • 7. Sogari, G, Velez-Argumedo, C, Gómez, M.I. and Mora, C. (2018). “College Students and Eating Habits: A Study Using an Ecological Model For Healthy Behavior”. Nutrients, 10 (12), 1–16. doi:10,3390/nu10121823
  • 8. Deliens, T, Deforche, B, Chapelle, L. and Clarys, P. (2019). “Changes in Weight and Body Composition Across Five Years at University: A Prospective Observational Study”. PLoS One, 14 (11), 1–10. doi:10,1371/journal,pone,0225187
  • 9. Deliens, T, Deforche, B, De Bourdeaudhuij, I. and Clarys, P. (2015). “Changes in Weight, Body Composition and Physical Fitness After 1,5 Years At University”. Eur J Clin Nutr, 69 (12), 1318–1322. doi:10,1038/ejcn,2015,79
  • 10. Espel-Huynh, H.M, Muratore, A.F. and Lowe, M.R. (2018). “A Narrative Review of The Construct of Hedonic Hunger and its Measurement by the Power of Food Scale”. Obes Sci Pract, 4 (3), 238–249. doi:10,1002/osp4,161
  • 11. Mentella, M.C, Mora, V, Rinninella, E, Addolorato, G. and Gasbarrini, A. (2021). “Nutritional Knowledge Among a Large Cohort of Italian Students :A Cross-Sectional Study”. Eur Rev Med Pharmacol Sci,, 25, 906–913. doi:10,26355/eurrev_202101_24659,
  • 12. Husain, W, Ashkanani, F. and Al Dwairji, M.A. (2021). “Nutrition Knowledge among College of Basic Education Students in Kuwait : A Cross-Sectional Study”. Journal of Nutrition and Metabolism, 1–12. doi:https://doi,org/10,1155/2021/5560714
  • 13. Renard, M, Kelly, D.T, Cheilleachair, N.N. and Cathain, C,O. (2020). “Evaluation of Nutrition Knowledge in Female Gaelic Games Players”. Sports, 8 (154). doi:10,3390/sports8120154
  • 14. Neglia, A. (2021), “Nutrition, Eating Disorders, and Behavior in Athletes”, Psychiatr Clin North Am, 44 (3), 431–441. doi:10,1016/j,psc,2021,04,009
  • 15. Steffl, M, Kinkorova, I, Kokstejn, J. and Petr, M. (2019). “Macronutrient Intake in Soccer Players A Meta-Analysis”. Nutrients, 11 (6), 1–15. doi:10,3390/nu11061305,
  • 16. Nieman, D.C. “Current and Novel Reviews in Sports Nutrition”. Nutrients 2021, 13, 2549. https:// doi.org/10.3390/nu1308254917,
  • 17. Pala, Ş.M. ve Başıbüyük, A. (2020). “Ortaokul Beşinci Sınıf Öğrencilerinin Dijital Okuryazarlık Düzeylerinin İncelenmesi”. Cumhuriyet Uluslararası Eğitim Dergisi, 9 (3), 897–921. doi:10,30703/cije,672882
  • 18. Tekkurşun Demir, G. ve Cicioğlu, H.İ. (2019). “Sağlıklı Beslenmeye İlişkin Tutum Ölçeği (SBİTÖ): Geçerlik ve Güvenirlik Çalışması’’. Gaziantep Üniversitesi Spor Bilimleri Dergisi, 4 (2), 256–274. doi:10,31680/gaunjss,559462
  • 19. Aparicio-Martinez, P, Perea-Moreno, A.J, Martinez-Jimenez, M.P, Redel-Macías, M.D, Pagliari, C. and Vaquero-Abellan, M. (2019). “Social Media, Thin-Ideal, Body Dissatisfaction and Disordered Eating Attitudes: An Exploratory Analysis”. Int J Environ Res Public Health, 16 (4177), 1–16. doi:10,1007/s13679-018-0316-9
  • 20. Schaefer, L.M, Burke, N.L, Calogero, R.M, Menzel, J.E. and Thompson, J.K. (2018). “Self-objectification, Body Shame, and Disordered Eating: Testing a Core Mediational Model of Objectification Theory Among White, Black, and Hispanic Women”. Body Image, 24, 5–12. doi:10,1016/j,bodyim,2017,10,005,Self-objectification
  • 21. Griffiths, S, Murray, S.B, Krug, I. and McLean, S.A. (2018). “The Contribution of Social Media to Body Dissatisfaction, Eating Disorder Symptoms, and Anabolic Steroid Use among Sexual Minority Men”. Cyberpsychology, Behav Soc Netw,, 21 (3), 149–156. doi:10,1089/cyber,2017,0375
  • 22. Gualdi-Russo, E, Rinaldo, N. and Zaccagni, L. (2022). “Physical Activity and Body Image Perception in Adolescents: A Systematic Review”. Int J Environ Res Public Health, 19 (20). doi:10,3390/ijerph192013190
  • 23. Gönen, M. ve Ceyhan, M.A. (2022). “Spor Bi̇li̇mleri̇ Fakültesi̇ Öğrenci̇leri̇ni̇n Sağlıklı Beslenmeye Yöneli̇k Tutumları ile Benli̇k Saygıları Arasındaki İ̇li̇şki̇”. Uluslararası Avrasya Sosyal Bilimleri Dergisi, 13 (48), 625–637.
  • 24. Uluç, S. ve Durukan, E. (2021). “Spor Yönetimi Bölümünde Öğrenim Gören Öğrencilerin Sağlıklı Beslenmeye İlişkin Tutum Düzeylerinin İncelenmesi”. Akdeniz Spor Bilimleri Dergisi, 4 (3), 438–446. doi:10,38021/asbid,1034041
  • 25. Malkoç, N, Yaşar, O.M, Turgut, M, Kerem, M, Köse, B, Atlı, A. ve Sunay, H. (2020). “Healthy Nutrition Attitudes of Sports Science Students”. Progress in Nutrition, 22 (3), 1–7. doi:10,23751/pn,v22i3,9480
  • 26. Karagöz, Ş. ve Saraçlı, S. (2022). “Egzersiz, Duygusal Yeme Davranışlarına Karşı Koruyucu Mu? Düzenli Egzersiz Yapan ve Yapmayan Yetişkinler Arasında Bir İnceleme”. Research in Sport Education and Sciences, 24 (4), 98–105. doi:10,5152/jpess,2022,22918
  • 27. Akpolat, İ. (2021). Elit Genç Atletlerin Beslenme Durumu, Vücut Bileşimi ve Kuvvet Ölçümleri Arasındaki İlişkinin Değerlendirilmesi. Yüksek Lisans Tezi. Biruni Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Beslenme ve Diyetetik Anabilim Dalı, İstanbul.
  • 28. Zdanek, A, Labuz-Roszak, B, Szlacheta, P, Tomczyk, K, Roszak, M. and Korzonek- szlacheta, I. (2021). “Knowledge and Attitudes of Young People ın the Field of Eating Disorders”. Wiadomoski Lekarskie, 74 (12), 3221–3225. doi:10,36740/WLek202112117
  • 29. Yeargin, S, Torres-Mcgehee, T.M, Emerson, D, Koller, J. and Dickinson, J. (2021). “Hydration, Eating Attitudes And Behaviors in Age and Weight-Restricted Youth American Football Players”. Nutrients, 13 (8), 1–11. doi:10,3390/nu13082565,
  • 30. Göral, K. ve Yıldırım, D. (2022). “Spor Bilimleri Fakültesi Öğrencilerinin Sağlıklı Beslenmeye İlişkin Tutumlarının Branş Farklılıklarına Göre Araştırılması”. Celal Bayar Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bilim Dergisi, 17 (1), 58–69. doi:10,33459/cbubesbd,1114833
  • 31. Yılmaz, G, Şengür, E. ve Turasan, İ. (2022). “Spor Bilimleri Fakültesinde Okuyan Öğrencilerin Sağlıklı Beslenme Tutum Puanlarının İncelenmesi”. Türk Spor Bilim Dergisi, 5 (2), 64–70. doi:10,46385/tsbd,1111714
  • 32. Güleş, B. (2021). İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencilerinin Sağlıklı Beslenme ile İlgili Tutumları, Etiket Okuma Alışkanlıkları ve Beslenme Okuryazarlığının Değerlendirilmesi. Yüksek Lisans Tezi. İnönü Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Halk Sağlığı Anabilim Dalı, Malatya.
  • 33. Tabachnick, B.G, Fidell, L.S. and Ullman, J.B. (2013). “Using Multivariate Statistics”. Boston, MA: Pearson.
Toplam 33 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Spor ve Beslenme
Bölüm Araştırma Makaleleri
Yazarlar

Hilal Ertürk Yaşar 0000-0001-6058-0017

Kübra Gökçe Şen 0009-0001-1647-656X

Şeniz Karagöz 0000-0003-2899-1689

Yayımlanma Tarihi 27 Mart 2024
Yayımlandığı Sayı Yıl 2024 Cilt: 13 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Ertürk Yaşar, H., Gökçe Şen, K., & Karagöz, Ş. (2024). Spor Bilimleri Fakültesi Öğrencilerinin Sağlıklı Beslenmeye İlişkin Tutumlarının İncelenmesi. Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi, 13(1), 422-432. https://doi.org/10.37989/gumussagbil.1366484
AMA Ertürk Yaşar H, Gökçe Şen K, Karagöz Ş. Spor Bilimleri Fakültesi Öğrencilerinin Sağlıklı Beslenmeye İlişkin Tutumlarının İncelenmesi. Gümüşhane Sağlık Bilimleri Dergisi. Mart 2024;13(1):422-432. doi:10.37989/gumussagbil.1366484
Chicago Ertürk Yaşar, Hilal, Kübra Gökçe Şen, ve Şeniz Karagöz. “Spor Bilimleri Fakültesi Öğrencilerinin Sağlıklı Beslenmeye İlişkin Tutumlarının İncelenmesi”. Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi 13, sy. 1 (Mart 2024): 422-32. https://doi.org/10.37989/gumussagbil.1366484.
EndNote Ertürk Yaşar H, Gökçe Şen K, Karagöz Ş (01 Mart 2024) Spor Bilimleri Fakültesi Öğrencilerinin Sağlıklı Beslenmeye İlişkin Tutumlarının İncelenmesi. Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi 13 1 422–432.
IEEE H. Ertürk Yaşar, K. Gökçe Şen, ve Ş. Karagöz, “Spor Bilimleri Fakültesi Öğrencilerinin Sağlıklı Beslenmeye İlişkin Tutumlarının İncelenmesi”, Gümüşhane Sağlık Bilimleri Dergisi, c. 13, sy. 1, ss. 422–432, 2024, doi: 10.37989/gumussagbil.1366484.
ISNAD Ertürk Yaşar, Hilal vd. “Spor Bilimleri Fakültesi Öğrencilerinin Sağlıklı Beslenmeye İlişkin Tutumlarının İncelenmesi”. Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi 13/1 (Mart 2024), 422-432. https://doi.org/10.37989/gumussagbil.1366484.
JAMA Ertürk Yaşar H, Gökçe Şen K, Karagöz Ş. Spor Bilimleri Fakültesi Öğrencilerinin Sağlıklı Beslenmeye İlişkin Tutumlarının İncelenmesi. Gümüşhane Sağlık Bilimleri Dergisi. 2024;13:422–432.
MLA Ertürk Yaşar, Hilal vd. “Spor Bilimleri Fakültesi Öğrencilerinin Sağlıklı Beslenmeye İlişkin Tutumlarının İncelenmesi”. Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi, c. 13, sy. 1, 2024, ss. 422-3, doi:10.37989/gumussagbil.1366484.
Vancouver Ertürk Yaşar H, Gökçe Şen K, Karagöz Ş. Spor Bilimleri Fakültesi Öğrencilerinin Sağlıklı Beslenmeye İlişkin Tutumlarının İncelenmesi. Gümüşhane Sağlık Bilimleri Dergisi. 2024;13(1):422-3.