Maksiller Kemiğin Odontojenik Miksoması ve Cerrahi Tedavi Yaklaşımları

Cilt: 7 Sayı: 3 1 Eylül 2015
  • İbrahim Aladağ
  • Abdulkadir İmre
  • Ercan Pınar
  • Hale Arslan
  • Demet Etit Arıkan
PDF İndir
TR EN

Maksiller Kemiğin Odontojenik Miksoması ve Cerrahi Tedavi Yaklaşımları

Öz

Miksomalar; hem yumuşak dokuda hem de iskelet sisteminde görülen iyi huylu, ancak, komşu yapılarda destrüksiyonlar ve çevresel invazyonlar oluşturan tümörlerdir. İskelet sisteminde nadir görülürler ve daha çok alt çene kemiğinde yerleşirler ve genellikle odontojenik kökenlidirler. Bulgular tümörün lokalizasyonuna göre değişiklik göstermekte ve genellikle çevresel basıya bağlı ortaya çıkmaktadır. Yetersiz cerrahi sınır bırakıldığında yüksek nüks oranları göstermektedirler. Önerilen tedavi malign bir tümör gibi çevre sağlam dokular ile tümörün çıkarılmasıdır. Bu yazıda, ilk cerrahi sonrası kısa sürede nüks eden, maksiler yerleşimli bir miksoma olgusu güncel literatür bilgileri eşliğinde sunulacaktır.

Anahtar Kelimeler

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

-

Yazarlar

İbrahim Aladağ Bu kişi benim

Abdulkadir İmre Bu kişi benim

Ercan Pınar Bu kişi benim

Hale Arslan Bu kişi benim

Demet Etit Arıkan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi

1 Eylül 2015

Gönderilme Tarihi

1 Eylül 2015

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2015 Cilt: 7 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA
Aladağ, İ., İmre, A., Pınar, E., Arslan, H., & Arıkan, D. E. (2015). Maksiller Kemiğin Odontojenik Miksoması ve Cerrahi Tedavi Yaklaşımları. Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, 7(3), 224-233. https://izlik.org/JA42KW37DY
AMA
1.Aladağ İ, İmre A, Pınar E, Arslan H, Arıkan DE. Maksiller Kemiğin Odontojenik Miksoması ve Cerrahi Tedavi Yaklaşımları. Gaziosmanpaşa Tıp Dergisi. 2015;7(3):224-233. https://izlik.org/JA42KW37DY
Chicago
Aladağ, İbrahim, Abdulkadir İmre, Ercan Pınar, Hale Arslan, ve Demet Etit Arıkan. 2015. “Maksiller Kemiğin Odontojenik Miksoması ve Cerrahi Tedavi Yaklaşımları”. Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi 7 (3): 224-33. https://izlik.org/JA42KW37DY.
EndNote
Aladağ İ, İmre A, Pınar E, Arslan H, Arıkan DE (01 Eylül 2015) Maksiller Kemiğin Odontojenik Miksoması ve Cerrahi Tedavi Yaklaşımları. Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi 7 3 224–233.
IEEE
[1]İ. Aladağ, A. İmre, E. Pınar, H. Arslan, ve D. E. Arıkan, “Maksiller Kemiğin Odontojenik Miksoması ve Cerrahi Tedavi Yaklaşımları”, Gaziosmanpaşa Tıp Dergisi, c. 7, sy 3, ss. 224–233, Eyl. 2015, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA42KW37DY
ISNAD
Aladağ, İbrahim - İmre, Abdulkadir - Pınar, Ercan - Arslan, Hale - Arıkan, Demet Etit. “Maksiller Kemiğin Odontojenik Miksoması ve Cerrahi Tedavi Yaklaşımları”. Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi 7/3 (01 Eylül 2015): 224-233. https://izlik.org/JA42KW37DY.
JAMA
1.Aladağ İ, İmre A, Pınar E, Arslan H, Arıkan DE. Maksiller Kemiğin Odontojenik Miksoması ve Cerrahi Tedavi Yaklaşımları. Gaziosmanpaşa Tıp Dergisi. 2015;7:224–233.
MLA
Aladağ, İbrahim, vd. “Maksiller Kemiğin Odontojenik Miksoması ve Cerrahi Tedavi Yaklaşımları”. Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, c. 7, sy 3, Eylül 2015, ss. 224-33, https://izlik.org/JA42KW37DY.
Vancouver
1.İbrahim Aladağ, Abdulkadir İmre, Ercan Pınar, Hale Arslan, Demet Etit Arıkan. Maksiller Kemiğin Odontojenik Miksoması ve Cerrahi Tedavi Yaklaşımları. Gaziosmanpaşa Tıp Dergisi [Internet]. 01 Eylül 2015;7(3):224-33. Erişim adresi: https://izlik.org/JA42KW37DY

-