BibTex RIS Kaynak Göster

Kemik Biyomekaniği

Yıl 2016, Cilt: 8 Sayı: 1, 18 - 34, 01.03.2016

Öz

İskelet sistemi tüm omurgalı canlılar için internal bir destek sistemi olmasının yanında sahip olduğu yapısal özellikler nedeniyle mekanik kuvvetlere karşı direnç gösterebilen ve çeşitli stres faktörlerine uyum sağlayabilen bir sistemdir. İskelet sisteminin en önemli yapıtaşı kemiktir. Kemik dokunun mekanik özellikleri kemiğin yapısal ve fonksiyonel karakterini yansıtan temel parametreler olarak kabul edilir. Kemik biyomekaniği, kemiğin kalitesi, esnekliği ve dayanıklılığı hakkında bilgi verir. Kemik biyomekaniğinde temel amaç; kemik üzerine düşen yük ve buna bağlı olarak ortaya çıkan deformitenin saptanmasıdır. Kemiğin kırılganlığı ve kırılabilirliği başta olmak üzere kemik biyomekaniği ile; i) bir kemiğin yapısal ve/veya materyal özellikleri, ii) patolojik durumlarda yapısal ve/veya materyal boyutta ne tür değişikliklere neden olarak kırılmayı kolaylaştırdığı ve iii) patoloji ile ilişkili tedavi prosedürleri hakkında bilgi edinilebilir. Bu nedenle, bu makalede kemik biyomekaniği ile ilgili temel mühendislik kavramlar, kemiğin biyomekanik özellikleri ve çeşitli biyomekanik test yöntemlerinin temel prensipleri ele alınmıştır.

Bone Biomechanics

Yıl 2016, Cilt: 8 Sayı: 1, 18 - 34, 01.03.2016

Öz

Besides being an internal support system for all living vertebrates, the skeletal system, due to its structural features, is a system that can be able to resist against the mechanical forces and adapt to several stress factors. The most important pillar of the skeletal system is bone. It is accepted that the mechanical properties of the bone tissue is the main parameters reflecting the structural and functional characteristics of bone. Bone biomechanics give information about the quality, the elasticity, and the durability of the bone. The basic goal of the bone biomechanics is to determine the applied force on bone and deformity resulting from the applied force. In particular the fragility and the brittleness of the bone, bone biomechanics give information about; i) the extrinsic and/or intrinsic properties of bone, ii) what kind of changes that occurred in these properties in pathologic conditions which make the bone more fragile, and iii) the treatment strategies Therefore, this review addresses the basic related to the pathology

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA52FH49FT
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Serkan Gürgül Bu kişi benim

Coşar Uzun Bu kişi benim

Nurten Erdal Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Mart 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 8 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Gürgül, S., Uzun, C., & Erdal, N. (2016). Kemik Biyomekaniği. Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, 8(1), 18-34.
AMA Gürgül S, Uzun C, Erdal N. Kemik Biyomekaniği. Gaziosmanpaşa Tıp Dergisi. Mart 2016;8(1):18-34.
Chicago Gürgül, Serkan, Coşar Uzun, ve Nurten Erdal. “Kemik Biyomekaniği”. Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi 8, sy. 1 (Mart 2016): 18-34.
EndNote Gürgül S, Uzun C, Erdal N (01 Mart 2016) Kemik Biyomekaniği. Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi 8 1 18–34.
IEEE S. Gürgül, C. Uzun, ve N. Erdal, “Kemik Biyomekaniği”, Gaziosmanpaşa Tıp Dergisi, c. 8, sy. 1, ss. 18–34, 2016.
ISNAD Gürgül, Serkan vd. “Kemik Biyomekaniği”. Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi 8/1 (Mart 2016), 18-34.
JAMA Gürgül S, Uzun C, Erdal N. Kemik Biyomekaniği. Gaziosmanpaşa Tıp Dergisi. 2016;8:18–34.
MLA Gürgül, Serkan vd. “Kemik Biyomekaniği”. Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, c. 8, sy. 1, 2016, ss. 18-34.
Vancouver Gürgül S, Uzun C, Erdal N. Kemik Biyomekaniği. Gaziosmanpaşa Tıp Dergisi. 2016;8(1):18-34.

-