BibTex RIS Kaynak Göster

A Case with Diabetic Foot Infection, Acute Infective Endocarditis and Spondylodiscitis Caused By Methicillin-Resistant Staphylococcus Aureus

Yıl 2016, Cilt: 8 Sayı: 2, 99 - 104, 01.06.2016

Öz

Methicillin-resistant staphylococcus aureus may be isolated
as the causative agent in cutaneous and soft tissue infections,
pneumonia, osteomyelitis, endocarditis. Infective
endocarditis may be associated with osteomyelitis and
spondylodiscitis. In this paper, we presented a case with
MRSA-associated spondylodiscitis and natural valve
endocarditis in a 57-year-old patient with diabetic foot
infection. The aim of this case report is to emphasize that
circulatory infection and distant organ involvements may
develop in patients with staphylocuccus aureus-associated
diabetic foot infection

Metisilin Dirençli Staphylococcus Aureus'un (MRSA) Etkeni Olduğu Diyabetik Ayak Enfeksiyonu, Akut İnfektif Endokardit ve Spondilodiskit Olgusu

Yıl 2016, Cilt: 8 Sayı: 2, 99 - 104, 01.06.2016

Öz

Metisiline dirençli Staphylococcus aureus; deri yumuşak doku enfeksiyonları, pnömoni, osteomyelit, infektif endokardit başta olmak üzere bir çok enfeksiyon hastalıklarında etken olarak izole edilebilmektedir. İnfektif endokardit; osteomyelit ve spondilodiskit ile ilişkili olabilmektedir. Bu yazımızda; diyabetik ayak enfeksiyonu olan 57 yaşındaki erkek bir hastada MRSA ya bağlı gelişen spondilodiskit ve doğal kapak endokarditi olgusu sunulmuştur. Diyabetik ayak enfeksiyonu olan hastalarda uzak organ tutulumlarının olabileceği akılda tutulmalıdır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA33RE55RE
Bölüm Olgu Sunumu
Yazarlar

Rezan Harman Bu kişi benim

Özgür Günal Bu kişi benim

Ayhan Gözaydın Bu kişi benim

Murat Yardımcı Bu kişi benim

Ayşe Özboz Bu kişi benim

Can Polat Eyigün Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 8 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Harman, R., Günal, Ö., Gözaydın, A., Yardımcı, M., vd. (2016). Metisilin Dirençli Staphylococcus Aureus’un (MRSA) Etkeni Olduğu Diyabetik Ayak Enfeksiyonu, Akut İnfektif Endokardit ve Spondilodiskit Olgusu. Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, 8(2), 99-104.
AMA Harman R, Günal Ö, Gözaydın A, Yardımcı M, Özboz A, Eyigün CP. Metisilin Dirençli Staphylococcus Aureus’un (MRSA) Etkeni Olduğu Diyabetik Ayak Enfeksiyonu, Akut İnfektif Endokardit ve Spondilodiskit Olgusu. Gaziosmanpaşa Tıp Dergisi. Haziran 2016;8(2):99-104.
Chicago Harman, Rezan, Özgür Günal, Ayhan Gözaydın, Murat Yardımcı, Ayşe Özboz, ve Can Polat Eyigün. “Metisilin Dirençli Staphylococcus Aureus’un (MRSA) Etkeni Olduğu Diyabetik Ayak Enfeksiyonu, Akut İnfektif Endokardit Ve Spondilodiskit Olgusu”. Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi 8, sy. 2 (Haziran 2016): 99-104.
EndNote Harman R, Günal Ö, Gözaydın A, Yardımcı M, Özboz A, Eyigün CP (01 Haziran 2016) Metisilin Dirençli Staphylococcus Aureus’un (MRSA) Etkeni Olduğu Diyabetik Ayak Enfeksiyonu, Akut İnfektif Endokardit ve Spondilodiskit Olgusu. Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi 8 2 99–104.
IEEE R. Harman, Ö. Günal, A. Gözaydın, M. Yardımcı, A. Özboz, ve C. P. Eyigün, “Metisilin Dirençli Staphylococcus Aureus’un (MRSA) Etkeni Olduğu Diyabetik Ayak Enfeksiyonu, Akut İnfektif Endokardit ve Spondilodiskit Olgusu”, Gaziosmanpaşa Tıp Dergisi, c. 8, sy. 2, ss. 99–104, 2016.
ISNAD Harman, Rezan vd. “Metisilin Dirençli Staphylococcus Aureus’un (MRSA) Etkeni Olduğu Diyabetik Ayak Enfeksiyonu, Akut İnfektif Endokardit Ve Spondilodiskit Olgusu”. Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi 8/2 (Haziran 2016), 99-104.
JAMA Harman R, Günal Ö, Gözaydın A, Yardımcı M, Özboz A, Eyigün CP. Metisilin Dirençli Staphylococcus Aureus’un (MRSA) Etkeni Olduğu Diyabetik Ayak Enfeksiyonu, Akut İnfektif Endokardit ve Spondilodiskit Olgusu. Gaziosmanpaşa Tıp Dergisi. 2016;8:99–104.
MLA Harman, Rezan vd. “Metisilin Dirençli Staphylococcus Aureus’un (MRSA) Etkeni Olduğu Diyabetik Ayak Enfeksiyonu, Akut İnfektif Endokardit Ve Spondilodiskit Olgusu”. Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, c. 8, sy. 2, 2016, ss. 99-104.
Vancouver Harman R, Günal Ö, Gözaydın A, Yardımcı M, Özboz A, Eyigün CP. Metisilin Dirençli Staphylococcus Aureus’un (MRSA) Etkeni Olduğu Diyabetik Ayak Enfeksiyonu, Akut İnfektif Endokardit ve Spondilodiskit Olgusu. Gaziosmanpaşa Tıp Dergisi. 2016;8(2):99-104.

-