BibTex RIS Kaynak Göster

Closed Reduction and Medial-Lateral Cross Pin Fixation of Displaced Supracondylar Humeral Fractures in Children

Yıl 2012, Cilt: 4 Sayı: 3, 37 - 43, 01.09.2012

Öz

Objectives: We evaluated the results of closed reduction and medial-lateral cross pin fixation of displaced supracondylar humeral fractures in children retrospectively. Material supracondylar fractures of twenty four children with a mean age of 6.8 were treated with closed reduction and medial-lateral cross pin fixation. Pins were removed 3.4 weeks after the operation and a long arm plaster was used for the following two weeks. Plaster was removed for three times a day in order to perform passive elbow motions. The mean follow-up was 28.6 months. Patients were evaluated clinically according to the criteria developed by Flynn et al. and radiologically

Çocukluk Çağı Yer Değiştirmiş Suprakondiler Humerus Kırıklarında Kapalı Redüksiyon Sonrası Perkütan Medial-Lateral Çapraz Çivi ile Tespit

Yıl 2012, Cilt: 4 Sayı: 3, 37 - 43, 01.09.2012

Öz

Amaç: Çocuklarda yer değiştirmiş suprakondiler humerus kırıklarında kapalı redüksiyonu takiben perkutan medial-lateral çapraz çivi ile tespitin sonuçları retrospektif olarak değerlendirildi. Gereç ve Yöntem: Çalışmaya ortalama yaşları 6.8 yıl olan 24 çocuk dahil edilmiştir. Kırıklar kapalı redüksiyonu takiben perkutan medial-lateral çapraz çivi ile tespit edilmiştir. Ameliyat sonrası ortalama 3.4 haftalık çivi tespiti sonrasında iki hafta boyunca gün içinde üç kez harekete izin verecek şekilde uzun kol alçı atel uygulanmıştır. Ortalama 28.6 ay olan takip süresindeki son kontrollerinde hastalar klinik olarak Flynn Ölçütleri, radyolojik olarak Baumann ve humerokapital açı kullanılarak değerlendirilmiştir. Bulgular: Flynn Ölçütlerine göre son değerlendirmede fonksiyonel açıdan sonuç 22 hastada mükemmel, 2 hastada ise iyi idi. Kozmetik değerlendirmede ise 20 hastada mükemmel, 4 hastada iyi sonuç mevcuttu. Son kontrolde çekilen grafilerde Baumann Açısı 16.4±4.8 ve humerokapital açı 7.4±6.1 derece olarak ölçüldü. Sonuç: Çocuklarda yer değiştirmiş suprakondiler humerus kırıklarında kapalı redüksiyonu takiben ideal tespitin hangi çivi yerleşimi ile sağlandığı halen tartışmalıdır. Tespitin yetersizliğine bağlı redüksiyon kaybı kubitus varus ile sonuçlanabilmektedir. Stabilite açısından diğer yöntemlere göre daha üstün olan perkutan medial-lateral çapraz çivi ile tes pit, taşıdığı iatrojenik ulnar sinir hasarı riskine rağmen, yüksek başarı oranı ile tercih edilebilecek bir yöntemdir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA49SY32EE
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Erkal Bilgiç Bu kişi benim

Ferhat Taş Bu kişi benim

Recep Kurnaz Bu kişi benim

Mehmet Burtaç Eren Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Eylül 2012
Yayımlandığı Sayı Yıl 2012 Cilt: 4 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Bilgiç, E., Taş, F., Kurnaz, R., Eren, M. B. (2012). Çocukluk Çağı Yer Değiştirmiş Suprakondiler Humerus Kırıklarında Kapalı Redüksiyon Sonrası Perkütan Medial-Lateral Çapraz Çivi ile Tespit. Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, 4(3), 37-43.
AMA Bilgiç E, Taş F, Kurnaz R, Eren MB. Çocukluk Çağı Yer Değiştirmiş Suprakondiler Humerus Kırıklarında Kapalı Redüksiyon Sonrası Perkütan Medial-Lateral Çapraz Çivi ile Tespit. Gaziosmanpaşa Tıp Dergisi. Eylül 2012;4(3):37-43.
Chicago Bilgiç, Erkal, Ferhat Taş, Recep Kurnaz, ve Mehmet Burtaç Eren. “Çocukluk Çağı Yer Değiştirmiş Suprakondiler Humerus Kırıklarında Kapalı Redüksiyon Sonrası Perkütan Medial-Lateral Çapraz Çivi Ile Tespit”. Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi 4, sy. 3 (Eylül 2012): 37-43.
EndNote Bilgiç E, Taş F, Kurnaz R, Eren MB (01 Eylül 2012) Çocukluk Çağı Yer Değiştirmiş Suprakondiler Humerus Kırıklarında Kapalı Redüksiyon Sonrası Perkütan Medial-Lateral Çapraz Çivi ile Tespit. Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi 4 3 37–43.
IEEE E. Bilgiç, F. Taş, R. Kurnaz, ve M. B. Eren, “Çocukluk Çağı Yer Değiştirmiş Suprakondiler Humerus Kırıklarında Kapalı Redüksiyon Sonrası Perkütan Medial-Lateral Çapraz Çivi ile Tespit”, Gaziosmanpaşa Tıp Dergisi, c. 4, sy. 3, ss. 37–43, 2012.
ISNAD Bilgiç, Erkal vd. “Çocukluk Çağı Yer Değiştirmiş Suprakondiler Humerus Kırıklarında Kapalı Redüksiyon Sonrası Perkütan Medial-Lateral Çapraz Çivi Ile Tespit”. Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi 4/3 (Eylül 2012), 37-43.
JAMA Bilgiç E, Taş F, Kurnaz R, Eren MB. Çocukluk Çağı Yer Değiştirmiş Suprakondiler Humerus Kırıklarında Kapalı Redüksiyon Sonrası Perkütan Medial-Lateral Çapraz Çivi ile Tespit. Gaziosmanpaşa Tıp Dergisi. 2012;4:37–43.
MLA Bilgiç, Erkal vd. “Çocukluk Çağı Yer Değiştirmiş Suprakondiler Humerus Kırıklarında Kapalı Redüksiyon Sonrası Perkütan Medial-Lateral Çapraz Çivi Ile Tespit”. Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, c. 4, sy. 3, 2012, ss. 37-43.
Vancouver Bilgiç E, Taş F, Kurnaz R, Eren MB. Çocukluk Çağı Yer Değiştirmiş Suprakondiler Humerus Kırıklarında Kapalı Redüksiyon Sonrası Perkütan Medial-Lateral Çapraz Çivi ile Tespit. Gaziosmanpaşa Tıp Dergisi. 2012;4(3):37-43.

-