BibTex RIS Kaynak Göster

FLANK İNSİZYON İLE FONKSİYON GÖRMEYEN BÖBREK VE SAFRA KESESİ TAŞLARININ BİRLİKTE ÇIKARTILMASI

Yıl 2009, Cilt: 1 Sayı: 1, 15 - 18, 01.03.2009

Öz

İşlev görmeyen böbrek üriner sistemde lümen içinden ya da lümen dışından kaynaklanan nedenlere bağlı olarak meydana gelebilir. Nefrektomi sıklıkla travmaya ikincil ya da infeksiyon, üriner sistem taşı ve hipertansiyona bağlı işlev görmeyen böbrek nedeniyle yapılmaktadır. Safra taşları safra kesesinde en sık görülen patolojidir. Pratikte safra kesesi taşları ve işlev görmeyen böbrek bozukluğu olan hastalar iki ayrı seansta tedavi edilmektedirler. Bu çalışmada safra kesesi taşları ile işlev görmeyen böbrek rahatsızlığı nedeni ile tek seansta nefrektomi ve kolesistektomi operasyonu yapılan bir hasta sunulmaktadır.

THE EXTRACTION OF NON-FUNCTIONING KIDNEY AND GALLBLADDER STONES WITH FLANK INCISION AT ONE STAGE

Yıl 2009, Cilt: 1 Sayı: 1, 15 - 18, 01.03.2009

Öz

A non-functioning kidney may result due to various extraluminal and intraluminal causes.Usually, the indications for simple nephrectomy are trauma, non-functioning kidneyassociated with hypertension, nephrolithiasis, or a severe infectious process that cannot becleared medically. The gall stones are the most seen pathology in gall bladder. In routinepractice, gallbladder stones and kidney pathologies are treated independently at two stages.In this report, a patient with gallbladder stones and non-functioning kidney treated at onestage procedure by nephrectomy and cholecystectomy is presented

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA85VD72UC
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Fikret Erdemir Bu kişi benim

Bekir Süha Parlaktaş Bu kişi benim

Ayhan Kayaoğlu Bu kişi benim

Ömer Faik Ersoy Bu kişi benim

Namık Özkan Bu kişi benim

Nihat Uluocak Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Mart 2009
Yayımlandığı Sayı Yıl 2009 Cilt: 1 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Erdemir, F., Parlaktaş, B. S., Kayaoğlu, A., Ersoy, Ö. F., vd. (2009). FLANK İNSİZYON İLE FONKSİYON GÖRMEYEN BÖBREK VE SAFRA KESESİ TAŞLARININ BİRLİKTE ÇIKARTILMASI. Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, 1(1), 15-18.
AMA Erdemir F, Parlaktaş BS, Kayaoğlu A, Ersoy ÖF, Özkan N, Uluocak N. FLANK İNSİZYON İLE FONKSİYON GÖRMEYEN BÖBREK VE SAFRA KESESİ TAŞLARININ BİRLİKTE ÇIKARTILMASI. Gaziosmanpaşa Tıp Dergisi. Mart 2009;1(1):15-18.
Chicago Erdemir, Fikret, Bekir Süha Parlaktaş, Ayhan Kayaoğlu, Ömer Faik Ersoy, Namık Özkan, ve Nihat Uluocak. “FLANK İNSİZYON İLE FONKSİYON GÖRMEYEN BÖBREK VE SAFRA KESESİ TAŞLARININ BİRLİKTE ÇIKARTILMASI”. Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi 1, sy. 1 (Mart 2009): 15-18.
EndNote Erdemir F, Parlaktaş BS, Kayaoğlu A, Ersoy ÖF, Özkan N, Uluocak N (01 Mart 2009) FLANK İNSİZYON İLE FONKSİYON GÖRMEYEN BÖBREK VE SAFRA KESESİ TAŞLARININ BİRLİKTE ÇIKARTILMASI. Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi 1 1 15–18.
IEEE F. Erdemir, B. S. Parlaktaş, A. Kayaoğlu, Ö. F. Ersoy, N. Özkan, ve N. Uluocak, “FLANK İNSİZYON İLE FONKSİYON GÖRMEYEN BÖBREK VE SAFRA KESESİ TAŞLARININ BİRLİKTE ÇIKARTILMASI”, Gaziosmanpaşa Tıp Dergisi, c. 1, sy. 1, ss. 15–18, 2009.
ISNAD Erdemir, Fikret vd. “FLANK İNSİZYON İLE FONKSİYON GÖRMEYEN BÖBREK VE SAFRA KESESİ TAŞLARININ BİRLİKTE ÇIKARTILMASI”. Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi 1/1 (Mart 2009), 15-18.
JAMA Erdemir F, Parlaktaş BS, Kayaoğlu A, Ersoy ÖF, Özkan N, Uluocak N. FLANK İNSİZYON İLE FONKSİYON GÖRMEYEN BÖBREK VE SAFRA KESESİ TAŞLARININ BİRLİKTE ÇIKARTILMASI. Gaziosmanpaşa Tıp Dergisi. 2009;1:15–18.
MLA Erdemir, Fikret vd. “FLANK İNSİZYON İLE FONKSİYON GÖRMEYEN BÖBREK VE SAFRA KESESİ TAŞLARININ BİRLİKTE ÇIKARTILMASI”. Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, c. 1, sy. 1, 2009, ss. 15-18.
Vancouver Erdemir F, Parlaktaş BS, Kayaoğlu A, Ersoy ÖF, Özkan N, Uluocak N. FLANK İNSİZYON İLE FONKSİYON GÖRMEYEN BÖBREK VE SAFRA KESESİ TAŞLARININ BİRLİKTE ÇIKARTILMASI. Gaziosmanpaşa Tıp Dergisi. 2009;1(1):15-8.

-