REFAH DEVLETİNİN YENİDEN YAPILANMASI VE EMEKLİLİK SİSTEMLERİNE ETKİLERİ

Cilt: 3 Sayı: 5 4 Kasım 2015
PDF İndir
EN TR

REFAH DEVLETİNİN YENİDEN YAPILANMASI VE EMEKLİLİK SİSTEMLERİNE ETKİLERİ

Öz

Bu çalışma, değişen sosyal devlet ve sosyal güvenlik sistemi konularına emeklilik güvencesi bağlamında bir açıklık getirmek amacındadır. Günümüzde küreselleşme olgusu ve diğer faktörlerle birlikte aşınmaya başlayan sosyal devletin ve sosyal güvenlik sisteminin konumu, bireysel emeklilik sistemi üzerinden çözümlenmeye çalışılmaktadır. Ulus devletin bir uzantısı olarak var olan sosyal devlet anlayışı değişime uğramıştır. Ortaya çıkan bu değişim, sosyal devlet sistemini temelden etkilemiş, sosyal devlet kavramının ve sosyal politikaların gözden düşmesine neden olmuştur. Sosyal Devletin Krizi olarak adlandırılan bu dönem ile birlikte sosyal güvenlik sistemlerinin de değişimi gündeme gelmiştir. Sosyal güvenlik sisteminde yeni bir alternatif ve devlet üzerindeki kamu harcamalarının özel teşebbüse aktarılması amacı ile ortaya çıkan bireysel emeklilik sistemi de bu dönüşümün en büyük göstergelerinden birisidir.

 

Anahtar kelimeler: Refah Devleti, Refah Devletinin Krizi, Sosyal Güvenlik Sistemi, Bireysel Emeklilik Sistemi, Refah Devletinin Yapısal Dönüşümü.

Anahtar Kelimeler

Kaynakça

  1. KAYNAKÇA
  2. BAMBRA, C., 2007, Going Beyond Three Worlds of Welfare Capitalism: Regime Theory and Public Health Research, Journal of Epidemiology&Community, 61.12.
  3. BONOLİ, G., 2007, Postındustrialization, New Social Risks and Welfare State Adaptation in Advanced Industrial Democracies, Comperative Political Studies, Volüme: 40, Pp. 495-520.
  4. BRADY, D., BECKFİELD J., SEELEIB-KAISER, M., 2005, Economic Globalization and the Welfare State in Affluent Democracies 1975-2001,American Sociological Rewiew, Vol: 70(December: 921-948).
  5. DEMİR, Ö., 2003, Küresel Rekabette Etkin Devlet, Nobel Yayınları:Ankara.
  6. ESPİNG-ANDERSEN, G., 1990, The Three Worlds of Welfare Capitalism, Princeton University Press, New Jersey.
  7. ESPİNG-ANDERSEN, G.,2006, The Welfare State Reader, Pp:160-175 in Christopher Pierson and Francis G. Castles(ed), The Worlds of Welfare Capitalism, Politiy Press: Cambridge.
  8. GARRET, G., MİTCHELL D., 1999, Globalization and The Welfare State, www. Yale.edu/leither/resources/docs71990-04.pdf.jully.

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

-

Yayımlanma Tarihi

4 Kasım 2015

Gönderilme Tarihi

4 Kasım 2015

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2014 Cilt: 3 Sayı: 5

Kaynak Göster

APA
Kökalan Çımrın, F., & Durdu, Z. (2015). REFAH DEVLETİNİN YENİDEN YAPILANMASI VE EMEKLİLİK SİSTEMLERİNE ETKİLERİ. Hak İş Uluslararası Emek ve Toplum Dergisi, 3(5), 30-47. https://izlik.org/JA99BE58MM
AMA
1.Kökalan Çımrın F, Durdu Z. REFAH DEVLETİNİN YENİDEN YAPILANMASI VE EMEKLİLİK SİSTEMLERİNE ETKİLERİ. Hak İş Uluslararası Emek ve Toplum Dergisi. 2015;3(5):30-47. https://izlik.org/JA99BE58MM
Chicago
Kökalan Çımrın, Füsun, ve Zafer Durdu. 2015. “REFAH DEVLETİNİN YENİDEN YAPILANMASI VE EMEKLİLİK SİSTEMLERİNE ETKİLERİ”. Hak İş Uluslararası Emek ve Toplum Dergisi 3 (5): 30-47. https://izlik.org/JA99BE58MM.
EndNote
Kökalan Çımrın F, Durdu Z (01 Kasım 2015) REFAH DEVLETİNİN YENİDEN YAPILANMASI VE EMEKLİLİK SİSTEMLERİNE ETKİLERİ. Hak İş Uluslararası Emek ve Toplum Dergisi 3 5 30–47.
IEEE
[1]F. Kökalan Çımrın ve Z. Durdu, “REFAH DEVLETİNİN YENİDEN YAPILANMASI VE EMEKLİLİK SİSTEMLERİNE ETKİLERİ”, Hak İş Uluslararası Emek ve Toplum Dergisi, c. 3, sy 5, ss. 30–47, Kas. 2015, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA99BE58MM
ISNAD
Kökalan Çımrın, Füsun - Durdu, Zafer. “REFAH DEVLETİNİN YENİDEN YAPILANMASI VE EMEKLİLİK SİSTEMLERİNE ETKİLERİ”. Hak İş Uluslararası Emek ve Toplum Dergisi 3/5 (01 Kasım 2015): 30-47. https://izlik.org/JA99BE58MM.
JAMA
1.Kökalan Çımrın F, Durdu Z. REFAH DEVLETİNİN YENİDEN YAPILANMASI VE EMEKLİLİK SİSTEMLERİNE ETKİLERİ. Hak İş Uluslararası Emek ve Toplum Dergisi. 2015;3:30–47.
MLA
Kökalan Çımrın, Füsun, ve Zafer Durdu. “REFAH DEVLETİNİN YENİDEN YAPILANMASI VE EMEKLİLİK SİSTEMLERİNE ETKİLERİ”. Hak İş Uluslararası Emek ve Toplum Dergisi, c. 3, sy 5, Kasım 2015, ss. 30-47, https://izlik.org/JA99BE58MM.
Vancouver
1.Füsun Kökalan Çımrın, Zafer Durdu. REFAH DEVLETİNİN YENİDEN YAPILANMASI VE EMEKLİLİK SİSTEMLERİNE ETKİLERİ. Hak İş Uluslararası Emek ve Toplum Dergisi [Internet]. 01 Kasım 2015;3(5):30-47. Erişim adresi: https://izlik.org/JA99BE58MM