Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

SOME PROPERTIES OF OLIVE OILS SOLD IN NIZIP AND SURROUNDINGS

Yıl 2012, Cilt: 16 Sayı: 3, 1 - 8, 20.02.2014

Öz

In the present study, ten olive oil types, three samples of which (n=30) from different places in Nizip province and its surroundings were analysed for some physical and chemical properties. The results revealed that 40 % of the samples showed percent acidity and peroxide number higher than limits regulated by Turkish alimentary codex. Oleic acid constitued the majority (62.430-71.321%) of the fatty acids composition of olive oil samples, followed by linoleic acid (7.216- 11.825%) and palmitic acid (2.260-12.016%)

NİZİP VE ÇEVRESİNDE SATIŞA SUNULAN ZEYTİNYAĞI ÖRNEKLERİNİN BAZI ÖZELLİKLERİ

Yıl 2012, Cilt: 16 Sayı: 3, 1 - 8, 20.02.2014

Öz

Bu çalışmada Nizip ve çevresinde satışa sunulan 10 farklı zeytinyağı çeşidinden örnekler alınarak (n=30) bazı fiziksel ve kimyasal özellikleri incelenmiştir. Yapılan değerlendirmelerde, örneklerin % 40’nın asitlik ve peroksit değerlerinin Gıda kodeksinde belirlenen değerlerin üzerinde çıktığı belirlenmiştir. Zeytinyağı örneklerinin yağ asitleri bileşimi içinde en yüksek oranda oleik asit (%62.430-71.321) bulunduğu, bunu linoleik asit (%7.216-11.825) ve palmitik asitlerin (%2.260-12.016) takip ettiği anlaşılmıştır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Gıda Mühendisliği
Bölüm Araştırma Makaleleri
Yazarlar

Hüseyin Türkoğlu Bu kişi benim

Zeynep Kanık Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 20 Şubat 2014
Gönderilme Tarihi 20 Şubat 2014
Yayımlandığı Sayı Yıl 2012 Cilt: 16 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Türkoğlu, H., & Kanık, Z. (2014). NİZİP VE ÇEVRESİNDE SATIŞA SUNULAN ZEYTİNYAĞI ÖRNEKLERİNİN BAZI ÖZELLİKLERİ. Harran Tarım Ve Gıda Bilimleri Dergisi, 16(3), 1-8.

Derginin Tarandığı İndeksler

13435  19617   22065  13436  134401344513449 13439 13464  22066   22069  13466 

10749 Harran Tarım ve Gıda Bilimi Dergisi, Creative Commons Atıf –Gayrı Ticari 4.0 Uluslararası (CC BY-NC 4.0) Lisansı ile lisanslanmıştır.