Dünya'da hızlı nüfus artışına bağlı olarak gıda talebi de artmaktadır. Gıda talebinin yerine getirilmesi ancak tarımsal üretimde artış ile mümkün olmaktadır. Tarımsal üretimde en az girdi ile en fazla ürünün elde edilmesi amaç haline gelmiştir. Ancak son yıllarda buna ek olarak kaliteli, güvenilir ve sağlıklı ürünlerin elde edilmesi gündeme gelmiştir. Üretim aşamasında kimyasallardan çok organik yapılı maddelerin kullanılması pek çok tüketicinin tercih nedeni olmuştur. Bu nedenle mikorizal mantarların tarımsal üretimde yerinin giderek artan bir öneme sahip olacağı düşünülmektedir. Mikorizanın, bitki beslenmesinde önemli bir yeri vardır, özellikle P ve Zn başta olmak üzere pek çok elementin bitkiye alınmasında etkilidir. Ekolojik tarımsal üretim için mikoriza üretimi önemlidir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Derleme Makaleleri |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 9 Temmuz 2015 |
Gönderilme Tarihi | 9 Temmuz 2015 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2014 Cilt: 18 Sayı: 2 |
Harran Tarım ve Gıda Bilimi Dergisi, Creative Commons Atıf –Gayrı Ticari 4.0 Uluslararası (CC BY-NC 4.0) Lisansı ile lisanslanmıştır.