Bu
çalışmada Melengiç meyvesi su, etanol ve metanolle ekstrakte edilmiş ve daha
sonra ekstraktların toplam fenolik madde miktarları ve antioksidan aktiviteleri
(DPPH ve İndirgeyici güç) belirlenmiştir.
Buna göre, Melengiç meyvesinin biyoaktivitesi yüksek bir materyal olduğu
sonucuna varılmıştır. Ayrıca, etanol ve metanolden elde edilen ekstraktların
sudan elde edilen ekstraktlara göre daha yüksek fenolik madde içeriğine ve antioksidan
aktiviteye sahip olduğu gözlemlenmiştir.
In
this study Melengic was extracted by water, ethanol and methanol and than total
phenolic content and antioxidant activity (DPPH and reducing power) of these
extracts were determined. According to the results, it was concluded that Melengic
is a material with a high bioactivity. On the other hand, ethanol and methanol
extracts were found to have higher phenolic content and antioxidant activity
than the water extract.
Konular | Ziraat Mühendisliği |
---|---|
Bölüm | Araştırma Makaleleri (HTGBD) |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 27 Eylül 2017 |
Gönderilme Tarihi | 21 Eylül 2017 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2017 Cilt: 21 Sayı: 3 |
Harran Tarım ve Gıda Bilimi Dergisi, Creative Commons Atıf –Gayrı Ticari 4.0 Uluslararası (CC BY-NC 4.0) Lisansı ile lisanslanmıştır.