Kitap İncelemesi
BibTex RIS Kaynak Göster

KİTAP TANITIM VE DEĞERLENDİRME: DİJİTAL KÜLTÜR – I

Yıl 2020, Cilt: 3 Sayı: 6, 523 - 527, 31.12.2020

Öz

Türklük bilimi araştırmalarının son dönemde geçirdiği dönüşümler dikkate alındığında özellikle Türk halkbiliminin araştırma kadrosunun çeşitlendiği ve kültür bilimi yaklaşımına uygun olarak güncel meselelerin akademik anlamda tartışılmaya başlandığı görülür. Türklük bilimi geçmişi araştırma görevini yerine getirirken bugünü ihmale etmez. Bu anlamda günümüzde kültürün aktarılması ve yaşatılması meselesinde dijital araç ve imkânların işe koşulması ve folklorcuların bunu dikkate alıp, bilimsel anlamda tartışmaya açması esasında geleceği anlama ve anlamlandırma çabasının bir sonucudur.
Bu çalışmada, Artvin Çoruh Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyesi Dr. Mehmet ÖZDEMİR’in hem yazar olduğu hem de editörlüğünü yaptığı Dijital Kültür adlı çalışmanın tanıtımı ve değerlendirmesi yapılacaktır. Dr. Özdemir tarafından editörlüğü yapılan Dijital Kültür adlı çalışmaya, Dr. Fatih BALCI, Dr. Sona RZAYEVA, Dr. Uğur DURMAZ, Eray, ALPYILDIZ ve Yücel ÖZDEMİR yazar olarak katkı sağlamıştır.

Kaynakça

  • Özdemir, Mehmet (Ed.), (2019), Dijital Kültür, İstanbul: Arı Sanat Yayınları
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm KİTAP TANITIMI - DEĞERLENDİRME
Yazarlar

Aynur Genç 0000-0003-0261-2257

Yayımlanma Tarihi 31 Aralık 2020
Yayımlandığı Sayı Yıl 2020 Cilt: 3 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA Genç, A. (2020). KİTAP TANITIM VE DEĞERLENDİRME: DİJİTAL KÜLTÜR – I. Hars Akademi Uluslararası Hakemli Kültür Sanat Mimarlık Dergisi, 3(6), 523-527.