Kitap İncelemesi
BibTex RIS Kaynak Göster

FECR-İ ÂTÎ DERGİSİ KANAD İNCELEME TAM METİN KİTAP TANITIMI

Yıl 2021, Cilt: 4 Sayı: 7, 342 - 345, 30.06.2021

Öz

Süreli yayınlar, dönemin ekonomik, siyasî, sosyal, kültürel ve edebî faaliyetlerini yansıtan önemli kaynaklardandır. Süreli yayınlar aynı zamanda Yeni Türk Edebiyatının başlaması ve devam etmesinde büyük pay sahibidir. Tercüman-ı Ahval ve Tasvîr-i Efkâr’dan sonra Servet-i Fünûn, Türk edebiyatının önemli yayınlarından olmuştur. Sadece dergi adı Servet-i Fünûn değil Fecr-i Âtî ve Yedi Meşale gibi toplulukların da yayın organı olan bu dergi, yayın hayatı boyunca fikirlerin, edebî ve fikrî düşüncelerin yayıldığı alan olmuştur. Adını ilk olarak Servet-i Fünûn dergisinde bir beyanname ile duyuran Fecr-i Âtî topluluğu Servet-i Fünûn dışındaki başka dergilerde de ürünlerini sunmuştur. Fecr-i Âtî topluluğunun yayın organlarından olan Kanad dergisi topluluğun genel yapısını arz etmesi yönüyle dikkat çekmektedir. Bu çalışmada Hatem Türk tarafından kaleme alınan “Fecr-i Âtî Dergisi Kanad İnceleme Tam Metin” adlı kitap incelenecektir.

Kaynakça

  • Türk, Hatem (2020). Fecr-i Âtî Dergisi Kanad İnceleme - Tam Metin. Ankara: Akademisyen Kitabevi.
  • Türk, Hatem (2020). Yedi Meşaleciler ve Meşale Dergisi İnceleme - Tam Metin. Çanakkale: Paradigma Akademi.
  • Türk, Hatem; Bakır, Meltem; Pekdemir, Hakan (2019). Sivas’ta Cumhuriyet Aydınlanması Orta Yayla Dergisi. Sivas: Sivas Belediyesi Yayınları.
  • Türk, Hatem; Bakır, Meltem; Pekdemir, Hakan (2019). Sivas’ta Cumhuriyet Aydınlanması 4 Eylül Dergisi. Sivas: Sivas Belediyesi Yayınları.
  • Türk, Hatem; Yılmaz, Onur (2018). Cumhuriyet’in Aydınlık Yüzleri Ordu ve Yeşil Ordu Dergileri. İstanbul: Arı Sanat.
Toplam 5 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm KİTAP TANITIMI - DEĞERLENDİRME
Yazarlar

Gülcan Şanda 0000-0003-4797-1018

Yayımlanma Tarihi 30 Haziran 2021
Yayımlandığı Sayı Yıl 2021 Cilt: 4 Sayı: 7

Kaynak Göster

APA Şanda, G. (2021). FECR-İ ÂTÎ DERGİSİ KANAD İNCELEME TAM METİN KİTAP TANITIMI. Hars Akademi Uluslararası Hakemli Kültür Sanat Mimarlık Dergisi, 4(7), 342-345.