Kitap İncelemesi
BibTex RIS Kaynak Göster

SOCIAL MEDIA IN TURKISH LITERATURE FROM VIRTUAL TO AESTHETICS

Yıl 2021, Cilt: 4 Sayı: 8, 729 - 736, 31.12.2021

Öz

Bilgin Güngör examines the existence of social media in Turkish literature and analyzes its reflections on various works in her work titled Social Media in Turkish Literature, From Virtual to Aesthetics. Today, social media networks are spreading rapidly and are becoming a part of life day by day. In this respect, virtual applications such as Twitter, Facebook, Instagram, Youtube and Tiktok can shape people’s perspectives according to social media. In such a case, it is unthinkable that social media should not be reflected in literature, namely poetry, novels and stories. Therefore, it has been important to examine and investigate how new developments connect with literature. In this work, Güngör listed the relationship between social media and literature under various headings and touched upon important points related to the subject. In the work, the determinations such as the use of social media as a medium of communication, trace, fake, show, phenomenon, appearing in different appearances and developing the virtual communication technique have been important. In addition, giving examples from many novels and stories on the subject made the study rich.

Kaynakça

  • Güngör, Bilgin (2021). Sanaldan Estetiğe Türk Edebiyatında Sosyal Medya. Çanakkale: Paradigma Yayınları.

SANALDAN ESTETİĞE TÜRK EDEBİYATINDA SOSYAL MEDYA, KİTAP TANITIMI – DEĞERLENDİRME

Yıl 2021, Cilt: 4 Sayı: 8, 729 - 736, 31.12.2021

Öz

Bilgin Güngör, Sanaldan Estetiğe Türk Edebiyatında Sosyal Medya isimli çalışmasında Türk edebiyatında sosyal medyanın varlığını incelemekte ve çeşitli eserlere olan yansımalarını analiz etmektedir. Günümüzde sosyal medya ağları hızla yayılmakta ve her geçen gün hayatın bir parçası haline gelmektedir. Bu bakımdan Twitter, Facebook, Instagram, Youtube ve Tiktok gibi sanal uygulamalar, insanların bakış açısını sosyal medyaya göre şekillendirebilmektedir. Böyle bir durumda sosyal medyanın edebiyata yani şiire, romana ve hikâyeye yansımaması düşünülemez. Dolayısıyla yeni gelişmelerin edebiyatla ne şekilde bağ kurduğunun incelenip araştırılması önemli olmuştur. Güngör de bu eserinde sosyal medyanın edebiyatla olan ilişkisini çeşitli başlıklar altında sıralamış ve konuyla ilgili önemli noktalara değinmiştir. Eserde özellikle sosyal medyanın iletişim, iz sürüm, sahtelik, gösteriş, fenomenlik ortamı olarak kullanılması, farklı görünümlerde karşımıza çıkması ve sanal iletişim tekniğini geliştirmesi gibi tespitler önemli olmuştur. Ayrıca konuyla ilgili pek çok roman ve hikâyeden örnekler verilmesi çalışmayı zengin kılmıştır.

Kaynakça

  • Güngör, Bilgin (2021). Sanaldan Estetiğe Türk Edebiyatında Sosyal Medya. Çanakkale: Paradigma Yayınları.
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm KİTAP TANITIMI - DEĞERLENDİRME
Yazarlar

Rugeş Demir 0000-0003-3262-1867

Yayımlanma Tarihi 31 Aralık 2021
Yayımlandığı Sayı Yıl 2021 Cilt: 4 Sayı: 8

Kaynak Göster

APA Demir, R. (2021). SANALDAN ESTETİĞE TÜRK EDEBİYATINDA SOSYAL MEDYA, KİTAP TANITIMI – DEĞERLENDİRME. Hars Akademi Uluslararası Hakemli Kültür Sanat Mimarlık Dergisi, 4(8), 729-736.