Kitap İncelemesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Nevzat Gencer – Muammer Cengil, Dindarlık Kişilik ve Ruh Sağlığı (İstanbul: Çamlıca Yayınları, 2020)

Yıl 2021, Cilt: 20 Sayı: 1, 459 - 466, 30.06.2021

Öz

This book which we will introduce and evaluate has been prepared in such a way which discusses religion and religionism in various contents and with different variables and which will describe the scope of the subjects at an adequate level by those who are expert in their field in each section. Many kinds of research related to the formation of personality and factors affecting the personality have been conducted in psychology history and theories have been developed in this context. While religion constitutes the primary motivation source of the life of people, it is also an establishment shaping the intrinsic impulses and behaviors of individuals. For this reason, researches are being carried out for investigating the role of religion in the formation of personality and what the impacts of religion are while shaping the personality. In the related researches, it is attempted to determine which differences the religious individuals exhibit in their personality traits compared to which less religious or non-religious individuals and whether they resemble the adjectives attributed to them or not. In the book, current subjects like disadvantageous individuals, traumatic incidents and mental health, and Covid-19 pandemic are being investigated in detail in the context of Psychology of Religion.

Nevzat Gencer – Muammer Cengil, Dindarlık Kişilik ve Ruh Sağlığı (İstanbul: Çamlıca Yayınları, 2020)

Yıl 2021, Cilt: 20 Sayı: 1, 459 - 466, 30.06.2021

Öz

Öz
Tanıtım ve değerlendirmesini yapacağımız bu kitap, din ve dindarlığı çeşitli bağlamlarda ve farklı değişkenlerle ele alan, her bölümün alanında uzman kişiler tarafından konuların kapsamını yeterli seviyede izah edecek şekilde kaleme alınmasıyla hazırlanmıştır. Psikoloji tarihinde kişiliğin oluşumu ve kişiliği etkileyen faktörler ile ilgili birçok araştırma yapılmış ve bu bağlamda kuramlar geliştirilmiştir. Din ise insanların yaşamlarının temel güdülenme kaynağını oluştururken aynı zamanda da bireylerin içsel dürtülerini ve davranışlarını şekillendiren bir kurumdur. Bu sebeple kişiliğin oluşumunda dinin rolünü ve kişilik şekillenirken dinin etkilerinin neler olduğunu tespit edebilmek için araştırmalar yapılmaktadır. İlgili araştırmalarda dindar bireylerin daha az dindar veya dindar olmayanlara göre kişilik özelliklerinde ne gibi farklılıklar gösterdikleri ve onlara atfedilen sıfatlar ile benzeşip benzeşmedikleri tespit edilmeye çalışılmaktadır. Kitapta ayrıca dezavantajlı bireyler, travmatik olaylar ve ruhsal sağlık ile Covid-19 salgını gibi güncel konular Din Psikolojisi bağlamında detaylı olarak incelenmektedir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Din, Toplum ve Kültür Araştırmaları
Bölüm Kitap Değerlendirmesi
Yazarlar

M. Emrullah Duran 0000-0001-9952-5103

Yayımlanma Tarihi 30 Haziran 2021
Gönderilme Tarihi 14 Şubat 2021
Yayımlandığı Sayı Yıl 2021 Cilt: 20 Sayı: 1

Kaynak Göster

ISNAD Duran, M. Emrullah. “Nevzat Gencer – Muammer Cengil, Dindarlık Kişilik Ve Ruh Sağlığı (İstanbul: Çamlıca Yayınları, 2020)”. Hitit İlahiyat Dergisi 20/1 (Haziran 2021), 459-466.

Hitit İlahiyat Dergisi Creative Commons Atıf 4.0 International License (CC BY NC) ile lisanslanmıştır.