BibTex RIS Kaynak Göster

To Await Doomsday: Expectations of Doomsday in the Christianity and Reflections in the Russian Orthodox Church

Yıl 2008, Cilt: 7 Sayı: 14, 7 - 60, 30.12.2008

Öz

The Purpose of this article is to examine expectations of doomsday in the history of Christianity. Since expectations of doomsday in Christianity appears in form of millenarianist and messianic sects, analyzes have been done some of this sects in first chapter of the study. In second chapter, investigations have been done about apocalyptic movements in history of Russian Orthodox Church. Some of these movements are Pyotr Kuznetsov’s doomsday cult, sects of castrati and neocastrati, Sergei Torop’s Church of the Last Testament and sect of Khristovshchina/Flagellant.

Kıyameti Beklerken: Hıristiyanlık’ta Kıyamet Beklentileri ve Rus Ortodoks Kilisesindeki Yansımaları

Yıl 2008, Cilt: 7 Sayı: 14, 7 - 60, 30.12.2008

Öz

Bu çalışmanın amacı Hıristiyan tarihindeki kıyamet beklentilerini araştırmaktır. Hıristiyanlıktaki kıyamet beklentileri genellikle binyılcı ve Mesihçi hareketler şeklinde ortaya çıktığı için çalışmanın ilk bölümünde bu hareketlerden bir kısmı hakkında değerlendirmeler yapılmıştır. İkinci bölümde Rus Ortodoks Kilisesi tarihinde apokaliptik hareketler hakkında incelemeler yapılmıştır. Bu hareketlerden bazıları Pyotr Kuznetsov’un kıyamet kültü, castrati ve neo-castrati tarikatları, Sergei Torop’un Son Ahit Kilisesi ve Mesihçiler/Flagellant hareketleridir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Cengiz Batuk

Yayımlanma Tarihi 30 Aralık 2008
Yayımlandığı Sayı Yıl 2008 Cilt: 7 Sayı: 14

Kaynak Göster

ISNAD Batuk, Cengiz. “Kıyameti Beklerken: Hıristiyanlık’ta Kıyamet Beklentileri Ve Rus Ortodoks Kilisesindeki Yansımaları”. Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi 7/14 (Aralık 2008), 7-60.
88x31.png
Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi Creative Commons Atıf-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

Hitit Üniversitesi Kuzey Kampüsü Çevre Yolu Bulvarı 19030 - ÇORUM-TÜRKİYE
00 (90) 364 219 1100 - ilafdergi@hitit.edu.tr