Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

The Criterion of Forbidden and Permissible in Foods and Drinks: In This Subject The Influence of The Culture of Arab

Yıl 2002, Cilt: 1 Sayı: 2, 265 - 271, 30.12.2002

Öz

According to Quran and the tradition of the Prophet the criterion of forbidden and permissible in foods and drinks is to become useful, pure and harmful, malignant. Some of forbidden and permissed foods and drinks mentoined in Quran and the tradition of the prophet; others were determined by scholar, but the some of them were ınfluenced of Arab’s culture. Today should be looked up medical datas.

Kaynakça

  • Ragıb el-İsfahanî, Huseyn b.Muhammed, el-Müfredat fî Garibi’l-Kur’an, İstanbul 1986.

Yiyecek-İçeceklerde Haram-Helalliğin Kriteri ve Bu Konuda Arap Kültürünün Etkisi

Yıl 2002, Cilt: 1 Sayı: 2, 265 - 271, 30.12.2002

Öz

Kur’an ve sünnete göre yiyecek ve içeceklerde haram ve helalliğin kriteri onların zararlı, pis (habis) ve faydalı, temiz (tayyib) olmasıdır. Kur’an’da haram ve helal yiyecek ve içeceklerin bazısı zikredilmiştir; diğerleri alimler tarafından tespit edilmiştir, fakat onlardan bazısı Arap kültüründen etkilenmiştir. Bugün tıp ilminin verilerinden yararlanılmalıdır.

Kaynakça

  • Ragıb el-İsfahanî, Huseyn b.Muhammed, el-Müfredat fî Garibi’l-Kur’an, İstanbul 1986.
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Yüksel Macit

Yayımlanma Tarihi 30 Aralık 2002
Yayımlandığı Sayı Yıl 2002 Cilt: 1 Sayı: 2

Kaynak Göster

ISNAD Macit, Yüksel. “Yiyecek-İçeceklerde Haram-Helalliğin Kriteri Ve Bu Konuda Arap Kültürünün Etkisi”. Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi 1/2 (Aralık 2002), 265-271.
88x31.png
Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi Creative Commons Atıf-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

Hitit Üniversitesi Kuzey Kampüsü Çevre Yolu Bulvarı 19030 - ÇORUM-TÜRKİYE
00 (90) 364 219 1100 - ilafdergi@hitit.edu.tr