Bu çalışmada, taze roka salatasında bulunan
polifenoloksidaz (PPO), dietilaminoetil selüloz (DEAE) ile doldurulmuş kolon
üzerinden kısmen saflaştırılmıştır. Optimum sıcaklığı 30 °C ve pH 6.0 olarak
bulunmuştur. Roka PPO, en yüksek substrat spesifikliğini kullanılan substratlar
arasında kateşol ile göstermiştir. Askorbik asit, sistein, okzalik asit ve
sitrik asit potansiyel inhbitörler olarak test edilmiştir. En etkili inhibitor
sistein olarak belirlenmiştir. Askorbik asit toplam antioksidan aktiviteyi
arttırken, kullanılan inhibitörlerin Rokada bulunan fenolik bileşiklerin oksidasyonunu
önlediği tespit edilmiştir
rocket salad (Eruca sativa Mill.) enzymatic browning phenolic compounds inhibitors
Birincil Dil | İngilizce |
---|---|
Bölüm | Research Article |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 25 Mayıs 2021 |
Kabul Tarihi | 7 Şubat 2021 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2021 Sayı: 4 |
HACETTEPE JOURNAL OF BIOLOGY AND CHEMİSTRY
Copyright © Hacettepe University Faculty of Science