YABANCI SERMAYE AKIMLARI VE EKONOMİK BÜYÜME: BİR LİTERATÜR ÇALIŞMASI

Cilt: 25 Sayı: 2 31 Aralık 2007
  • Timur Han Gür
  • Oktay Salih Akbay
EN TR

YABANCI SERMAYE AKIMLARI VE EKONOMİK BÜYÜME: BİR LİTERATÜR ÇALIŞMASI

Öz

Gelişmekte olan ülkelere yönelik yabancı sermaye akımlarının ekonomik büyüme üzerindeki etkilerini araştıran çok sayıda ampirik çalışma yapılmıştır. Bu literatür çalışmasında ise, yabancı doğrudan yatırımlar konusuna özel bir ağırlık verilmek suretiyle, yabancı sermaye akımlarının ekonomik büyüme üzerindeki etkileri konusunda yapılmış bazı seçilmiş ampirik çalışmaların gözden geçirilmesi amaçlanmaktadır. Bu çalışmaların incelenmesiyle ortaya çıkan en önemli bulgu, kullanılan yöntemlerin ve ele alınan dönemlerin farklılığı nedeniyle çalışma sonuçlarının büyük ölçüde farklılık gösterdiğidir. Bununla birlikte, yabancı doğrudan yatırımların diğer sermaye akımı çeşitlerine göre, ekonomik büyüme ile pozitif ve güçlü bir ilişki içinde bulunduğu yönünde ortak bulgular sözkonusudur.

Anahtar Kelimeler

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

-

Yazarlar

Timur Han Gür Bu kişi benim

Oktay Salih Akbay Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi

31 Aralık 2007

Gönderilme Tarihi

11 Haziran 2014

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2007 Cilt: 25 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA
Gür, T. H., & Akbay, O. S. (2007). YABANCI SERMAYE AKIMLARI VE EKONOMİK BÜYÜME: BİR LİTERATÜR ÇALIŞMASI. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 25(2), 37-59. https://izlik.org/JA67PT54WX
AMA
1.Gür TH, Akbay OS. YABANCI SERMAYE AKIMLARI VE EKONOMİK BÜYÜME: BİR LİTERATÜR ÇALIŞMASI. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2007;25(2):37-59. https://izlik.org/JA67PT54WX
Chicago
Gür, Timur Han, ve Oktay Salih Akbay. 2007. “YABANCI SERMAYE AKIMLARI VE EKONOMİK BÜYÜME: BİR LİTERATÜR ÇALIŞMASI”. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 25 (2): 37-59. https://izlik.org/JA67PT54WX.
EndNote
Gür TH, Akbay OS (01 Eylül 2007) YABANCI SERMAYE AKIMLARI VE EKONOMİK BÜYÜME: BİR LİTERATÜR ÇALIŞMASI. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 25 2 37–59.
IEEE
[1]T. H. Gür ve O. S. Akbay, “YABANCI SERMAYE AKIMLARI VE EKONOMİK BÜYÜME: BİR LİTERATÜR ÇALIŞMASI”, Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, c. 25, sy 2, ss. 37–59, Eyl. 2007, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA67PT54WX
ISNAD
Gür, Timur Han - Akbay, Oktay Salih. “YABANCI SERMAYE AKIMLARI VE EKONOMİK BÜYÜME: BİR LİTERATÜR ÇALIŞMASI”. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 25/2 (01 Eylül 2007): 37-59. https://izlik.org/JA67PT54WX.
JAMA
1.Gür TH, Akbay OS. YABANCI SERMAYE AKIMLARI VE EKONOMİK BÜYÜME: BİR LİTERATÜR ÇALIŞMASI. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2007;25:37–59.
MLA
Gür, Timur Han, ve Oktay Salih Akbay. “YABANCI SERMAYE AKIMLARI VE EKONOMİK BÜYÜME: BİR LİTERATÜR ÇALIŞMASI”. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, c. 25, sy 2, Eylül 2007, ss. 37-59, https://izlik.org/JA67PT54WX.
Vancouver
1.Timur Han Gür, Oktay Salih Akbay. YABANCI SERMAYE AKIMLARI VE EKONOMİK BÜYÜME: BİR LİTERATÜR ÇALIŞMASI. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi [Internet]. 01 Eylül 2007;25(2):37-59. Erişim adresi: https://izlik.org/JA67PT54WX

Dergiye yayımlanmak üzere gönderilecek yazılar Dergi'nin son sayfasında ve Dergi web sistesinde yer alan Yazar Rehberi'ndeki kurallara uygun olmalıdır.


Gizlilik Beyanı

Bu dergi sitesindeki isimler ve e-posta adresleri sadece bu derginin belirtilen amaçları doğrultusunda kullanılacaktır; farklı herhangi bir amaç için veya diğer kişilerin kullanımına açılmayacaktır.