BibTex RIS Kaynak Göster

Are Investors Influenced by the Results of Football Matches? An Empirical Investigation in Istanbul Stock Exchange

Yıl 2008, Cilt: 26 Sayı: 1, - , 31.07.2008

Öz

The purpose of this study is to test whether performances of football teams have impact on stock returns. The findings of the study point out those investors are able to get abnormal returns during the event window interval both in derbies and European Football Matches. In all European Football Matches, there exist abnormal returns in (-1, +1) event window regardless of the match results. In derbies however, only in the case of defeat, there is an abnormal return on the day after the match. Findings suggest that investors place more important a European football matches than derby matches however pay more attention to defeats triumph and draw.

İSTANBUL MENKUL KIYMETLER BORSASI’NDA BİR UYGULAMA YATIRIMCILAR FUTBOL MAÇLARININ SONUÇLARINDAN ETKİLENİR Mİ?

Yıl 2008, Cilt: 26 Sayı: 1, - , 31.07.2008

Öz

Bu çalışmanın amacı futbol takımlarının performanslarının hisse senedi getirileri üzerinde herhangi bir etkisinin olup olmadığını test etmektir. Elde edilen bulgulara göre; yatırımcılar hem derbi hem de Avrupa’da oynanan futbol maçları nedeniyle, (-1,+1) pencere aralığında normal üstü getiriler elde etmişlerdir. Avrupa’da oynanan tüm futbol maçlarında, (-1,+1) olay penceresinde normal üstü getiriler tespit edilmiştir. Bu normal üstü getiriler hem galibiyet, hem mağlubiyet hem de beraberlik için söz konusudur. Derbi futbol maçlarında ise sadece mağlubiyet durumunda futbol maçlarının oynandığı günden bir gün sonra normal üstü getiriler ortaya çıkmıştır. Bu durum yatırımcıların, Avrupa’da oynanan futbol maçlarını derbi futbol maçlarından; derbi futbol maçlarında ise mağlubiyeti, galibiyet ve beraberlikten daha fazla önemsediklerini göstermektedir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazarlar

Hakan Aygören Bu kişi benim

Süleyman Uyar Bu kişi benim

Hakan Sarıtaş Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 31 Temmuz 2008
Gönderilme Tarihi 11 Haziran 2014
Yayımlandığı Sayı Yıl 2008 Cilt: 26 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Aygören, H., Uyar, S., & Sarıtaş, H. (2008). İSTANBUL MENKUL KIYMETLER BORSASI’NDA BİR UYGULAMA YATIRIMCILAR FUTBOL MAÇLARININ SONUÇLARINDAN ETKİLENİR Mİ?. Hacettepe Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 26(1).
AMA Aygören H, Uyar S, Sarıtaş H. İSTANBUL MENKUL KIYMETLER BORSASI’NDA BİR UYGULAMA YATIRIMCILAR FUTBOL MAÇLARININ SONUÇLARINDAN ETKİLENİR Mİ?. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. Temmuz 2008;26(1).
Chicago Aygören, Hakan, Süleyman Uyar, ve Hakan Sarıtaş. “İSTANBUL MENKUL KIYMETLER BORSASI’NDA BİR UYGULAMA YATIRIMCILAR FUTBOL MAÇLARININ SONUÇLARINDAN ETKİLENİR Mİ?”. Hacettepe Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 26, sy. 1 (Temmuz 2008).
EndNote Aygören H, Uyar S, Sarıtaş H (01 Temmuz 2008) İSTANBUL MENKUL KIYMETLER BORSASI’NDA BİR UYGULAMA YATIRIMCILAR FUTBOL MAÇLARININ SONUÇLARINDAN ETKİLENİR Mİ?. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 26 1
IEEE H. Aygören, S. Uyar, ve H. Sarıtaş, “İSTANBUL MENKUL KIYMETLER BORSASI’NDA BİR UYGULAMA YATIRIMCILAR FUTBOL MAÇLARININ SONUÇLARINDAN ETKİLENİR Mİ?”, Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, c. 26, sy. 1, 2008.
ISNAD Aygören, Hakan vd. “İSTANBUL MENKUL KIYMETLER BORSASI’NDA BİR UYGULAMA YATIRIMCILAR FUTBOL MAÇLARININ SONUÇLARINDAN ETKİLENİR Mİ?”. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 26/1 (Temmuz 2008).
JAMA Aygören H, Uyar S, Sarıtaş H. İSTANBUL MENKUL KIYMETLER BORSASI’NDA BİR UYGULAMA YATIRIMCILAR FUTBOL MAÇLARININ SONUÇLARINDAN ETKİLENİR Mİ?. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2008;26.
MLA Aygören, Hakan vd. “İSTANBUL MENKUL KIYMETLER BORSASI’NDA BİR UYGULAMA YATIRIMCILAR FUTBOL MAÇLARININ SONUÇLARINDAN ETKİLENİR Mİ?”. Hacettepe Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, c. 26, sy. 1, 2008.
Vancouver Aygören H, Uyar S, Sarıtaş H. İSTANBUL MENKUL KIYMETLER BORSASI’NDA BİR UYGULAMA YATIRIMCILAR FUTBOL MAÇLARININ SONUÇLARINDAN ETKİLENİR Mİ?. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2008;26(1).

Dergiye yayımlanmak üzere gönderilecek yazılar Dergi'nin son sayfasında ve Dergi web sistesinde yer alan Yazar Rehberi'ndeki kurallara uygun olmalıdır.


Gizlilik Beyanı

Bu dergi sitesindeki isimler ve e-posta adresleri sadece bu derginin belirtilen amaçları doğrultusunda kullanılacaktır; farklı herhangi bir amaç için veya diğer kişilerin kullanımına açılmayacaktır.