BibTex RIS Kaynak Göster

Bulanık Mantık Teorisinin Ontolojik ve Epistomolojik Temelleri

Yıl 2002, Cilt: 20 Sayı: 2, 1 - 26, 31.12.2002

Öz

Bulanık Mantık Teorisinin, ontolojik, epistemolojik temelleri teorik sorgulama seviyeleri hiyararşisinde tartışılmıştır. Hiyerarşi yedi seviyeden oluşmaktadır. Her seviyede bir temel soru sorulmuştur. En altta iki ontolojik soru mevcuttur; sonraki seviyede iki genel epistemolojik soru; daha sonrakinde iki alan-özgü epistemolojik soru ve son olarak da uygulama seviyesi soruları vardır. Hiyerarşi, klasik küme ve mantık teorisi ile bulanık küme ve mantık duruşunu açığa çıkaracak şekilde verilmiştir. Bu çalışmada yalnızca ilk altı seviye tartışılmıştır.

ONTOLOGICAL AND EPISTEMOLOGICAL GROUNDING OF FUZZY THEORY

Yıl 2002, Cilt: 20 Sayı: 2, 1 - 26, 31.12.2002

Öz

Ontological and epistemological grounding of fuzzy theory is discussed with a hierarchy of levels of theoretical inquiry and their questions. The hierarchy is of seven levels. At each level, we ask a fundamental question to expose one's standing with respect to acceptance or rejection of the positions. At the bottom there are the two ontological questions; next there are the two general epistemological questions; then there are the two domain specific epistemological questions; and finally there is the application level questions. The hierarchy is shown to elicit the crisp (classical) set and logic theory stance and the fuzzy set and logic stances. We discuss only the first six levels in this exposition.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazarlar

İ. Burhan Türkşen Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 31 Aralık 2002
Gönderilme Tarihi 1 Ocak 2002
Yayımlandığı Sayı Yıl 2002 Cilt: 20 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Türkşen, İ. B. (2002). Bulanık Mantık Teorisinin Ontolojik ve Epistomolojik Temelleri. Hacettepe Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 20(2), 1-26.
AMA Türkşen İB. Bulanık Mantık Teorisinin Ontolojik ve Epistomolojik Temelleri. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. Aralık 2002;20(2):1-26.
Chicago Türkşen, İ. Burhan. “Bulanık Mantık Teorisinin Ontolojik Ve Epistomolojik Temelleri”. Hacettepe Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 20, sy. 2 (Aralık 2002): 1-26.
EndNote Türkşen İB (01 Aralık 2002) Bulanık Mantık Teorisinin Ontolojik ve Epistomolojik Temelleri. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 20 2 1–26.
IEEE İ. B. Türkşen, “Bulanık Mantık Teorisinin Ontolojik ve Epistomolojik Temelleri”, Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, c. 20, sy. 2, ss. 1–26, 2002.
ISNAD Türkşen, İ. Burhan. “Bulanık Mantık Teorisinin Ontolojik Ve Epistomolojik Temelleri”. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 20/2 (Aralık 2002), 1-26.
JAMA Türkşen İB. Bulanık Mantık Teorisinin Ontolojik ve Epistomolojik Temelleri. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2002;20:1–26.
MLA Türkşen, İ. Burhan. “Bulanık Mantık Teorisinin Ontolojik Ve Epistomolojik Temelleri”. Hacettepe Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, c. 20, sy. 2, 2002, ss. 1-26.
Vancouver Türkşen İB. Bulanık Mantık Teorisinin Ontolojik ve Epistomolojik Temelleri. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2002;20(2):1-26.

Dergiye yayımlanmak üzere gönderilecek yazılar Dergi'nin son sayfasında ve Dergi web sistesinde yer alan Yazar Rehberi'ndeki kurallara uygun olmalıdır.


Gizlilik Beyanı

Bu dergi sitesindeki isimler ve e-posta adresleri sadece bu derginin belirtilen amaçları doğrultusunda kullanılacaktır; farklı herhangi bir amaç için veya diğer kişilerin kullanımına açılmayacaktır.