BibTex RIS Kaynak Göster

A Field Study Determining Hospital Managers’ Perceptions on Mergers of Health Institutions as a Competitive Strategy

Yıl 2002, Cilt: 20 Sayı: 2, 171 - 186, 31.12.2002

Öz

Mergers and strategic alliances have been necessary to be successful in both industry and service sector in the changing global market. Mergers and strategic alliances among health services firms particularly in developed countries, have become unavoidable trocther than a choice. In this study we try to determine thoughts of hospitals manager about corporations in the health sectors.

SAĞLIK KURULUŞLARINDA REKABETÇİ STRATEJİ OLARAK FİRMA BİRLEŞMELERİ KONUSUNDA HASTANE YÖNETİCİLERİNİN GÖRÜŞLERİNİ TESPİT ETMEYE YÖNELİK BİR ALAN ÇALIŞMASI

Yıl 2002, Cilt: 20 Sayı: 2, 171 - 186, 31.12.2002

Öz

Hızla değişen global pazarlarda, stratejik ortaklıklar ve firma evlilikleri hem endüstri hem de hizmet sektöründe firmalar için rekabetçi başarıya giden yolda gerekli olmuştur. Özellikle gelişmiş ülkelerde sağlık sektöründe de özel sağlık kuruluşları arasında antlaşmalar,ittifaklar, stratejik ortaklıklar ve evlilikler bir seçenek değil zorunluluk haline gelmiştir. Bu çalışmada ülkemizde faaliyet gösteren hastane yöneticilerinin sağlık hizmetlerinde firma birleşmeleri konusundaki görüşleri tespit edilmeye çalışılmıştır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazarlar

Dilaver Tengilimoğlu Bu kişi benim

A. Hakan Çermikli Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 31 Aralık 2002
Gönderilme Tarihi 1 Ocak 2002
Yayımlandığı Sayı Yıl 2002 Cilt: 20 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Tengilimoğlu, D., & Çermikli, A. H. (2002). SAĞLIK KURULUŞLARINDA REKABETÇİ STRATEJİ OLARAK FİRMA BİRLEŞMELERİ KONUSUNDA HASTANE YÖNETİCİLERİNİN GÖRÜŞLERİNİ TESPİT ETMEYE YÖNELİK BİR ALAN ÇALIŞMASI. Hacettepe Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 20(2), 171-186.
AMA Tengilimoğlu D, Çermikli AH. SAĞLIK KURULUŞLARINDA REKABETÇİ STRATEJİ OLARAK FİRMA BİRLEŞMELERİ KONUSUNDA HASTANE YÖNETİCİLERİNİN GÖRÜŞLERİNİ TESPİT ETMEYE YÖNELİK BİR ALAN ÇALIŞMASI. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. Aralık 2002;20(2):171-186.
Chicago Tengilimoğlu, Dilaver, ve A. Hakan Çermikli. “SAĞLIK KURULUŞLARINDA REKABETÇİ STRATEJİ OLARAK FİRMA BİRLEŞMELERİ KONUSUNDA HASTANE YÖNETİCİLERİNİN GÖRÜŞLERİNİ TESPİT ETMEYE YÖNELİK BİR ALAN ÇALIŞMASI”. Hacettepe Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 20, sy. 2 (Aralık 2002): 171-86.
EndNote Tengilimoğlu D, Çermikli AH (01 Aralık 2002) SAĞLIK KURULUŞLARINDA REKABETÇİ STRATEJİ OLARAK FİRMA BİRLEŞMELERİ KONUSUNDA HASTANE YÖNETİCİLERİNİN GÖRÜŞLERİNİ TESPİT ETMEYE YÖNELİK BİR ALAN ÇALIŞMASI. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 20 2 171–186.
IEEE D. Tengilimoğlu ve A. H. Çermikli, “SAĞLIK KURULUŞLARINDA REKABETÇİ STRATEJİ OLARAK FİRMA BİRLEŞMELERİ KONUSUNDA HASTANE YÖNETİCİLERİNİN GÖRÜŞLERİNİ TESPİT ETMEYE YÖNELİK BİR ALAN ÇALIŞMASI”, Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, c. 20, sy. 2, ss. 171–186, 2002.
ISNAD Tengilimoğlu, Dilaver - Çermikli, A. Hakan. “SAĞLIK KURULUŞLARINDA REKABETÇİ STRATEJİ OLARAK FİRMA BİRLEŞMELERİ KONUSUNDA HASTANE YÖNETİCİLERİNİN GÖRÜŞLERİNİ TESPİT ETMEYE YÖNELİK BİR ALAN ÇALIŞMASI”. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 20/2 (Aralık 2002), 171-186.
JAMA Tengilimoğlu D, Çermikli AH. SAĞLIK KURULUŞLARINDA REKABETÇİ STRATEJİ OLARAK FİRMA BİRLEŞMELERİ KONUSUNDA HASTANE YÖNETİCİLERİNİN GÖRÜŞLERİNİ TESPİT ETMEYE YÖNELİK BİR ALAN ÇALIŞMASI. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2002;20:171–186.
MLA Tengilimoğlu, Dilaver ve A. Hakan Çermikli. “SAĞLIK KURULUŞLARINDA REKABETÇİ STRATEJİ OLARAK FİRMA BİRLEŞMELERİ KONUSUNDA HASTANE YÖNETİCİLERİNİN GÖRÜŞLERİNİ TESPİT ETMEYE YÖNELİK BİR ALAN ÇALIŞMASI”. Hacettepe Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, c. 20, sy. 2, 2002, ss. 171-86.
Vancouver Tengilimoğlu D, Çermikli AH. SAĞLIK KURULUŞLARINDA REKABETÇİ STRATEJİ OLARAK FİRMA BİRLEŞMELERİ KONUSUNDA HASTANE YÖNETİCİLERİNİN GÖRÜŞLERİNİ TESPİT ETMEYE YÖNELİK BİR ALAN ÇALIŞMASI. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2002;20(2):171-86.

Dergiye yayımlanmak üzere gönderilecek yazılar Dergi'nin son sayfasında ve Dergi web sistesinde yer alan Yazar Rehberi'ndeki kurallara uygun olmalıdır.


Gizlilik Beyanı

Bu dergi sitesindeki isimler ve e-posta adresleri sadece bu derginin belirtilen amaçları doğrultusunda kullanılacaktır; farklı herhangi bir amaç için veya diğer kişilerin kullanımına açılmayacaktır.