BibTex RIS Kaynak Göster

OPTIMAL WIDTH OF THE IMPLICIT EXCHANGE RATE BAND, AND THE CENTRAL BANK’S CREDIBILITY

Yıl 2002, Cilt: 20 Sayı: 1, 1 - 8, 01.07.2002

Öz

Bu yazıda Merkez Bankası’nın döviz piyasasına kurdaki dalgalanmaların ancak aşırı boyutlara ulaşması durumunda müdahele edileceğine yönelik kararı örtük (S,s) biçiminde bir politika kuralı olarak modellenmiştir. Bu kurala gore Merkez Bankası döviz piyasasına eğer döviz kuru S’nin üstüne çıkar ya da s’nin altına düşerse müdahele eder ve döviz kurunu (S,s) aralığının içine çeker. Bu örtük döviz kuru bandının optimal genişliğini belirlemek için yazıda rastlantısal yürüyüşler için istatistiksel yıkım problemi metodolojisi kullanılmıştır. Elde edilen sonuçlar iki temel başlık altında özetlenebilir: Merkez Bankası’nın düşük güvenilirliği örtük döviz kuru bandı politikasının benimsemesine neden olmuştur ve bu tür bir politika kuralının güvenilirliği Merkez Bankası’nın sahip olduğu yabancı rezerv miktarına, ekonomiyi etkileyen şokların doğasına ve döviz kuru dalgalanmaları ile enflasyon ve gelir dalgalanmalarına verilen göreli ağırlıklara bağlıdır.

OPTIMAL WIDTH OF THE IMPLICIT EXCHANGE RATE BAND, AND THE CENTRAL BANK’S CREDIBILITY

Yıl 2002, Cilt: 20 Sayı: 1, 1 - 8, 01.07.2002

Öz

In this paper, the Central Bank’s policy decision to intervene foreign exchange markets in only excessive fluctuations will be modeled as a policy rule of an implicit (S,s) form. If the exchange rate hits S or s, the Central Bank intervenes and realigns the exchange rate. In order to determine the optimal width of the implicit exchange rate band we use the methodology of statistical ruin problem for random walks. Our results suggest two points: the Central Bank adopts such a policy due to low level of credibility, and credibility of such a policy depends upon the level of foreign reserves, the nature of the disturbances and weights put on the foreign exchange fluctuation vis-à-vis inflation and output volatility.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazarlar

Naci Canpolat Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Temmuz 2002
Gönderilme Tarihi 1 Ocak 2002
Yayımlandığı Sayı Yıl 2002 Cilt: 20 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Canpolat, N. (2002). OPTIMAL WIDTH OF THE IMPLICIT EXCHANGE RATE BAND, AND THE CENTRAL BANK’S CREDIBILITY. Hacettepe Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 20(1), 1-8.
AMA Canpolat N. OPTIMAL WIDTH OF THE IMPLICIT EXCHANGE RATE BAND, AND THE CENTRAL BANK’S CREDIBILITY. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. Temmuz 2002;20(1):1-8.
Chicago Canpolat, Naci. “OPTIMAL WIDTH OF THE IMPLICIT EXCHANGE RATE BAND, AND THE CENTRAL BANK’S CREDIBILITY”. Hacettepe Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 20, sy. 1 (Temmuz 2002): 1-8.
EndNote Canpolat N (01 Temmuz 2002) OPTIMAL WIDTH OF THE IMPLICIT EXCHANGE RATE BAND, AND THE CENTRAL BANK’S CREDIBILITY. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 20 1 1–8.
IEEE N. Canpolat, “OPTIMAL WIDTH OF THE IMPLICIT EXCHANGE RATE BAND, AND THE CENTRAL BANK’S CREDIBILITY”, Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, c. 20, sy. 1, ss. 1–8, 2002.
ISNAD Canpolat, Naci. “OPTIMAL WIDTH OF THE IMPLICIT EXCHANGE RATE BAND, AND THE CENTRAL BANK’S CREDIBILITY”. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 20/1 (Temmuz 2002), 1-8.
JAMA Canpolat N. OPTIMAL WIDTH OF THE IMPLICIT EXCHANGE RATE BAND, AND THE CENTRAL BANK’S CREDIBILITY. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2002;20:1–8.
MLA Canpolat, Naci. “OPTIMAL WIDTH OF THE IMPLICIT EXCHANGE RATE BAND, AND THE CENTRAL BANK’S CREDIBILITY”. Hacettepe Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, c. 20, sy. 1, 2002, ss. 1-8.
Vancouver Canpolat N. OPTIMAL WIDTH OF THE IMPLICIT EXCHANGE RATE BAND, AND THE CENTRAL BANK’S CREDIBILITY. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2002;20(1):1-8.

Dergiye yayımlanmak üzere gönderilecek yazılar Dergi'nin son sayfasında ve Dergi web sistesinde yer alan Yazar Rehberi'ndeki kurallara uygun olmalıdır.


Gizlilik Beyanı

Bu dergi sitesindeki isimler ve e-posta adresleri sadece bu derginin belirtilen amaçları doğrultusunda kullanılacaktır; farklı herhangi bir amaç için veya diğer kişilerin kullanımına açılmayacaktır.