BibTex RIS Kaynak Göster

MANAGING TECHNOLOGICAL INNOVATION THROUGH EFFECTIVE ORGANIZATIONAL LEARNING

Yıl 2002, Cilt: 20 Sayı: 1, 79 - 98, 01.07.2002

Öz

With the rapid change and intensive competition in the emerging global economy, the capability to capture, absorb, and develop new knowledge is a key success factor for organizations. Through effective organizational learning, companies will have the speed, innovation, and quality essential to respond competently to the growing expectations of customers and to the threats of competitors. We first examine the strategic role of technological innovation and then examine the importance of organizational learning in creating and managing technology-based innovation. We then propose several factors which influence the rate and effectiveness of organizational learning. Finally, we advance several managerial implications.

Teknolojik Yeniliğin Örgütsel Öğrenme Yolu İle Yönetimi

Yıl 2002, Cilt: 20 Sayı: 1, 79 - 98, 01.07.2002

Öz

Küresel ekonomide ortaya çıkan hızlı değişim ve yoğun rekabet ortamında yeni bilgiye ulaşmak, bu bilgileri içselleştirmek ve geliştirmek firmalar için temel başarı faktörleridir. Firmalar, etkili örgütsel öğrenmeyle, rekabet tehditlerine ve müşteri beklentilerine daha hızlı, kaliteli ve yenilikçi yollarla cevap verebileceklerdir. Bu çalışmada ilk önce, teknolojik yeniliklerin stratejik rolü üzerinde durularak, örgütsel öğrenmenin teknoloji temelli yenilikleri yaratma ve yönetmedeki önemi incelenmiştir. Daha sonra, örgütsel öğrenme verimliliğini etkileyen başlıca temel faktörler açıklanarak, bunların yönetimsel uygulamaları üzerinde durulmuştur.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazarlar

Azim Ozturk Bu kişi benim

Jongbae Kım Bu kişi benim

David Wılemon Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Temmuz 2002
Gönderilme Tarihi 1 Ocak 2002
Yayımlandığı Sayı Yıl 2002 Cilt: 20 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Ozturk, A., Kım, J., & Wılemon, D. (2002). Teknolojik Yeniliğin Örgütsel Öğrenme Yolu İle Yönetimi. Hacettepe Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 20(1), 79-98.
AMA Ozturk A, Kım J, Wılemon D. Teknolojik Yeniliğin Örgütsel Öğrenme Yolu İle Yönetimi. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. Temmuz 2002;20(1):79-98.
Chicago Ozturk, Azim, Jongbae Kım, ve David Wılemon. “Teknolojik Yeniliğin Örgütsel Öğrenme Yolu İle Yönetimi”. Hacettepe Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 20, sy. 1 (Temmuz 2002): 79-98.
EndNote Ozturk A, Kım J, Wılemon D (01 Temmuz 2002) Teknolojik Yeniliğin Örgütsel Öğrenme Yolu İle Yönetimi. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 20 1 79–98.
IEEE A. Ozturk, J. Kım, ve D. Wılemon, “Teknolojik Yeniliğin Örgütsel Öğrenme Yolu İle Yönetimi”, Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, c. 20, sy. 1, ss. 79–98, 2002.
ISNAD Ozturk, Azim vd. “Teknolojik Yeniliğin Örgütsel Öğrenme Yolu İle Yönetimi”. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 20/1 (Temmuz 2002), 79-98.
JAMA Ozturk A, Kım J, Wılemon D. Teknolojik Yeniliğin Örgütsel Öğrenme Yolu İle Yönetimi. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2002;20:79–98.
MLA Ozturk, Azim vd. “Teknolojik Yeniliğin Örgütsel Öğrenme Yolu İle Yönetimi”. Hacettepe Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, c. 20, sy. 1, 2002, ss. 79-98.
Vancouver Ozturk A, Kım J, Wılemon D. Teknolojik Yeniliğin Örgütsel Öğrenme Yolu İle Yönetimi. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2002;20(1):79-98.

Dergiye yayımlanmak üzere gönderilecek yazılar Dergi'nin son sayfasında ve Dergi web sistesinde yer alan Yazar Rehberi'ndeki kurallara uygun olmalıdır.


Gizlilik Beyanı

Bu dergi sitesindeki isimler ve e-posta adresleri sadece bu derginin belirtilen amaçları doğrultusunda kullanılacaktır; farklı herhangi bir amaç için veya diğer kişilerin kullanımına açılmayacaktır.