BibTex RIS Kaynak Göster

PERFORMANCE MEASUREMENT IN THE PUBLIC SECTOR: RISING CONCERN, PROBLEMS IN PRACTICE AND PROSPECTS

Yıl 2002, Cilt: 20 Sayı: 1, 99 - 134, 01.07.2002

Öz

In the face of the perpetual performance problem of the public sector, governments’ commitment to improving this performance has generated demand for performance measurement as an important financial-managerial tool for last two decades. Economic, efficient and effective use of public money in the course of public activities can be ensured through performance measurement (performance measures and indicators). However, the are some serious difficulties in measuring performance in the public sector due to the political and uncertain nature of public goods and services. Therefore, there is nothing straightforward about the concept of public sector performance; and the moral and political foundations of public services as well as their performance should be taken into consideration in the public service. This is all about the “politics of public sector performance”.

Kamu Sektöründe Performans Ölçümü: Artan İlgi, Uygulamadaki Sorunlar ve Gelecek

Yıl 2002, Cilt: 20 Sayı: 1, 99 - 134, 01.07.2002

Öz

Kamu sektörünün süreklilik arzeden performans sorunu karşısında hükümetlerin bu performansı iyileştirme yönündeki taahhütleri önemli bir mali-yönetsel araç olarak performans ölçümüne olan talebi son yirmi yıl içinde yaratmıştır. Kamusal faaliyetler esnasında kamu parasının ekonomik, etkin ve etkili kullanımı performans ölçümü (performans ölçü ve göstergeleri) suretiyle sağlanabilir. Bununla birlikte, kamusal mal ve hizmetlerin siyasal ve belirsiz doğası sebebiyle kamu sektöründe performans ölçümünde bazı ciddi sorunlar mevcuttur. Bu sebeple, kamu sektörü performansı kavramı çok belirgin değildir; ve kamu hizmetlerinde hizmetin performansı kadar ahlaki ve siyasal temelleri de dikkate alınmalıdır. Bütün bunlar “kamu sektörü performansı politikası” hakkındaki hususlardır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazarlar

Uğur Ömürgönülşen Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Temmuz 2002
Gönderilme Tarihi 1 Ocak 2002
Yayımlandığı Sayı Yıl 2002 Cilt: 20 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Ömürgönülşen, U. (2002). Kamu Sektöründe Performans Ölçümü: Artan İlgi, Uygulamadaki Sorunlar ve Gelecek. Hacettepe Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 20(1), 99-134.
AMA Ömürgönülşen U. Kamu Sektöründe Performans Ölçümü: Artan İlgi, Uygulamadaki Sorunlar ve Gelecek. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. Temmuz 2002;20(1):99-134.
Chicago Ömürgönülşen, Uğur. “Kamu Sektöründe Performans Ölçümü: Artan İlgi, Uygulamadaki Sorunlar Ve Gelecek”. Hacettepe Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 20, sy. 1 (Temmuz 2002): 99-134.
EndNote Ömürgönülşen U (01 Temmuz 2002) Kamu Sektöründe Performans Ölçümü: Artan İlgi, Uygulamadaki Sorunlar ve Gelecek. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 20 1 99–134.
IEEE U. Ömürgönülşen, “Kamu Sektöründe Performans Ölçümü: Artan İlgi, Uygulamadaki Sorunlar ve Gelecek”, Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, c. 20, sy. 1, ss. 99–134, 2002.
ISNAD Ömürgönülşen, Uğur. “Kamu Sektöründe Performans Ölçümü: Artan İlgi, Uygulamadaki Sorunlar Ve Gelecek”. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 20/1 (Temmuz 2002), 99-134.
JAMA Ömürgönülşen U. Kamu Sektöründe Performans Ölçümü: Artan İlgi, Uygulamadaki Sorunlar ve Gelecek. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2002;20:99–134.
MLA Ömürgönülşen, Uğur. “Kamu Sektöründe Performans Ölçümü: Artan İlgi, Uygulamadaki Sorunlar Ve Gelecek”. Hacettepe Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, c. 20, sy. 1, 2002, ss. 99-134.
Vancouver Ömürgönülşen U. Kamu Sektöründe Performans Ölçümü: Artan İlgi, Uygulamadaki Sorunlar ve Gelecek. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2002;20(1):99-134.

Dergiye yayımlanmak üzere gönderilecek yazılar Dergi'nin son sayfasında ve Dergi web sistesinde yer alan Yazar Rehberi'ndeki kurallara uygun olmalıdır.


Gizlilik Beyanı

Bu dergi sitesindeki isimler ve e-posta adresleri sadece bu derginin belirtilen amaçları doğrultusunda kullanılacaktır; farklı herhangi bir amaç için veya diğer kişilerin kullanımına açılmayacaktır.