İnsanların beslenmesinde, güvenli ve kaliteli protein kaynakları sağlamak için, sürdürülebilir kanatlı eti ve yumurta üretimi oldukça önemlidir. Tavukların gastrointestinal (Gİ) yolu, besinlerin sindirilmesi, emilimi, bağışıklık sisteminin uyarılmasında ve patojen mikroorganizmaların dışlanmasında önemli bir rol oynayan karmaşık bir mikrobiyotayı barındırır. Son yıllarda bu konu hakkında yapılan araştırmalar mikrobiyotanın, konağın sağlık ve hastalık durumu üzerine büyük bir öneme sahip olduğunu göstermiştir. Bu makale, tavuk GI mikrobiyotanın oluşumu, fonksiyonu ve çeşitliliği hakkındaki mevcut bilgiler ile mikrobiyotanın çeşitliliğini etkileyen faktörleri gözden geçirilerek tanı yöntemleri hakkında genel bir bilgi niteliği taşımaktadır. Gelecekte mikrobiyotanın fonksiyonunun daha iyi anlaşılması, bize kanatlı sağlığı ve üretiminin iyileştirilmesi için yeni fırsatlar sağlayacaktır.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Veteriner Cerrahi |
Bölüm | Derleme |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 30 Aralık 2022 |
Gönderilme Tarihi | 7 Temmuz 2022 |
Kabul Tarihi | 15 Aralık 2022 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2022 |