Preventing drug contamination of milk and meat is the responsibility of every farm. Drug residues can be
avoided by a well planned drug use program. Consumers want a safe food supply that is free of herbicides, pesticides, and
drugs. There are insufficient knowledge about drug withdrawal periods and insufficient records of treatment in our farmers.
Anthelmintic drugs are widely used to control parasitic infections in food-producing animals. However, only a limited
number of drugs are licensed for use in lactating animals. This paper presents a historical review of antiparasitic drugs use
in food animals, the causes of residues in meat and milk, tests used for their detection and their regulations in Turkey.
Süt ve etteki ilaç kontaminasyonunu önlemek her çiftliğin sorumluluğundadır. İyi planlanmış bir ilaç kullanım
programıyla kalıntı sorunundan korunulabilinir. Tüketiciler herbisid, pestisid ve mikrobik ilaç kalıntısı olmayan güvenli gıda
ürünleri istemektedir. Çiftçilerimizde tedavi kayıtları ve ilaçların atılım süreleri hakkında yeterli bilgi bulunmamaktadır.
Paraziter enfeksiyonların kontrolü için antelmentik ilaçlar gıda üretilen hayvanlarda yaygın olarak kullanılmaktadır. Sağmal
hayvanlarda kullanılabilen ruhsatlı ilaç sayısı oldukça azdır. Bu makalede, Gıda hayvanlarında kullanılan antiparaziter
ilaçların tarihi gelişimi, et ve sütteki kalıntı sebepleri, kalıntıları tespit için kullanılan testler ile Türkiye’deki yasal
düzenlemeler hakkında güncel bilgiler sunulmuştur.
Diğer ID | JA83UR72NH |
---|---|
Bölüm | Derleme |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Haziran 2012 |
Gönderilme Tarihi | 1 Haziran 2012 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2012 Cilt: 1 Sayı: 2 |