BibTex RIS Kaynak Göster

The Importance of Whey on Nutrition and Use Possibilities

Yıl 2012, Cilt: 1 Sayı: 1, 54 - 60, 01.01.2012

Öz

Whey is an important product of milk technology where obtained generally from cheese making. Composition and
characteristics of whey depend on the type of the cheese and quality of milk used. Whey contains approximately (6.96%) half of
milk dry matter. It has very important functional properties for human health in addition to its nutritional value because of
especially whey proteins. There are a lot of using area for whey. In recent years, special attention is being paid to development of
whey beverages production by whey fermentation with probiotic bacteria. The gains of new applications to dairy technology
can be increased diversity of products obtained from whey and will provide significant added value to public health especially
for children

Peynir Altı Suyunun Beslenmemizdeki Önemi ve Kullanım Olanakları

Yıl 2012, Cilt: 1 Sayı: 1, 54 - 60, 01.01.2012

Öz

Peynir altı suyu genel olarak peynir üretiminden elde edilen süt teknolojisinin önemli yan ürünlerinden biridir. Bileşimi
ve özellikleri, kullanılan sütün kalitesi ve üretilen peynirin çeşidine göre değişmektedir. Peynir altı suyu, sütün kuru maddesinin
yaklaşık yarısını (%6.96) içerir. Özellikle, peynir altı suyunun içermiş olduğu serum proteinleri besleyici değerlerinin yani
yapısal fonksiyonlarının yanı sıra insan sağlığını olumlu yönde etkileyen biyolojik fonksiyonlara da sahiptirler. Peynir altı
suyunun birçok kullanım alanı vardır. Son yıllarda, peynir altı suyunun probiyotik bakteriler ile fermantasyonu sonucu elde
edilen ürünlere özel bir ilgi doğmuştur. Süt teknolojisine kazandırılacak yeni uygulamalarla peynir altı suyundan elde edilecek
ürünlerin çeşitliliği artırılıp halk sağlığına özellikle çocukların gelişimine önemli düzeyde katkı sağlanacaktır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA23HN85VN
Bölüm Derleme
Yazarlar

Ahmet Hulusi Dinçoğlu Bu kişi benim

Mustafa Ardıç Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ocak 2012
Gönderilme Tarihi 1 Ocak 2012
Yayımlandığı Sayı Yıl 2012 Cilt: 1 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Dinçoğlu, A. H., & Ardıç, M. (2012). Peynir Altı Suyunun Beslenmemizdeki Önemi ve Kullanım Olanakları. Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 1(1), 54-60.
AMA Dinçoğlu AH, Ardıç M. Peynir Altı Suyunun Beslenmemizdeki Önemi ve Kullanım Olanakları. Harran Univ Vet Fak Derg. Ocak 2012;1(1):54-60.
Chicago Dinçoğlu, Ahmet Hulusi, ve Mustafa Ardıç. “Peynir Altı Suyunun Beslenmemizdeki Önemi Ve Kullanım Olanakları”. Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 1, sy. 1 (Ocak 2012): 54-60.
EndNote Dinçoğlu AH, Ardıç M (01 Ocak 2012) Peynir Altı Suyunun Beslenmemizdeki Önemi ve Kullanım Olanakları. Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 1 1 54–60.
IEEE A. H. Dinçoğlu ve M. Ardıç, “Peynir Altı Suyunun Beslenmemizdeki Önemi ve Kullanım Olanakları”, Harran Univ Vet Fak Derg, c. 1, sy. 1, ss. 54–60, 2012.
ISNAD Dinçoğlu, Ahmet Hulusi - Ardıç, Mustafa. “Peynir Altı Suyunun Beslenmemizdeki Önemi Ve Kullanım Olanakları”. Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 1/1 (Ocak 2012), 54-60.
JAMA Dinçoğlu AH, Ardıç M. Peynir Altı Suyunun Beslenmemizdeki Önemi ve Kullanım Olanakları. Harran Univ Vet Fak Derg. 2012;1:54–60.
MLA Dinçoğlu, Ahmet Hulusi ve Mustafa Ardıç. “Peynir Altı Suyunun Beslenmemizdeki Önemi Ve Kullanım Olanakları”. Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, c. 1, sy. 1, 2012, ss. 54-60.
Vancouver Dinçoğlu AH, Ardıç M. Peynir Altı Suyunun Beslenmemizdeki Önemi ve Kullanım Olanakları. Harran Univ Vet Fak Derg. 2012;1(1):54-60.