BibTex RIS Kaynak Göster

Determining Microbiological Qualities of Plain Ice Cream Sold in Kars

Yıl 2013, Cilt: 2 Sayı: 1, 1 - 5, 01.01.2013

Öz

This study was done to determine the microbiological qualities of ice cream sold in Kars. In the study, 50 ice
cream species in total were analyzed. In the analysed ice cream samples, the number of total aerobic mesophilic bacteria
was 4,0x107 cfu/g, the number of total psychrotrophic aerobic bacteria was 2,0x105 cfu/g, the number of coliformic bacteria
was 1,4x103 cfu/gr, the number of Staphylococcus-Micrococcus was 9,0x106 cfu/g. Salmonella spp. and Staphylococus
aureus were not found in none of the analyzed samples. Escherichia coli was found only in one of the samples.
Consequently it was found that the microbiological qualities of ice cream were in standard values, higher than the stated
rate.

Kars Piyasasında Tükeme Sunulan Sade Dondurmaların Mikrobiyolojik Kalitelerinin Belirlenmesi

Yıl 2013, Cilt: 2 Sayı: 1, 1 - 5, 01.01.2013

Öz

Bu araştırma Kars’ta satışa sunulan dondurmaların mikrobiyolojik kalitesini belirlemek amacıyla yapılmıştır.
Araştırmada toplam 50 adet dondurma örneği incelenmiştir. İncelenen dondurma örneklerinde toplam aerobik mezofilik
bakteri sayısı ortalama 4,0x107 kob/g, toplam psikrofil aerob bakteri sayısı 2,0x105 kob/g, koliform bakteri sayısı 1,4x103
kob/g, Staphylococcus-Micrococcus sayısı ise 9,0x106 kob/g olarak belirlenmiştir. Dondurma örneklerinin hiçbirinde
Salmonella spp. ve Staphylococus aureus belirlenmemiştir. Sadece bir örnekte Escherichia coli tespit edilmiştir. Sonuç olarak
tüketime sunulan dondurmaların mikrobiyolojik kalitesinin mevcut standartlarda belirtilen sınır değerlerin üzerinde olduğu
belirlenmiştir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA39PN83TG
Bölüm Araştıma
Yazarlar

Aksem Aksoy Bu kişi benim

Çiğdem Sezer Bu kişi benim

Leyla Vatansever Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ocak 2013
Gönderilme Tarihi 1 Ocak 2013
Yayımlandığı Sayı Yıl 2013 Cilt: 2 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Aksoy, A., Sezer, Ç., & Vatansever, L. (2013). Kars Piyasasında Tükeme Sunulan Sade Dondurmaların Mikrobiyolojik Kalitelerinin Belirlenmesi. Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 2(1), 1-5.
AMA Aksoy A, Sezer Ç, Vatansever L. Kars Piyasasında Tükeme Sunulan Sade Dondurmaların Mikrobiyolojik Kalitelerinin Belirlenmesi. Harran Univ Vet Fak Derg. Ocak 2013;2(1):1-5.
Chicago Aksoy, Aksem, Çiğdem Sezer, ve Leyla Vatansever. “Kars Piyasasında Tükeme Sunulan Sade Dondurmaların Mikrobiyolojik Kalitelerinin Belirlenmesi”. Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 2, sy. 1 (Ocak 2013): 1-5.
EndNote Aksoy A, Sezer Ç, Vatansever L (01 Ocak 2013) Kars Piyasasında Tükeme Sunulan Sade Dondurmaların Mikrobiyolojik Kalitelerinin Belirlenmesi. Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 2 1 1–5.
IEEE A. Aksoy, Ç. Sezer, ve L. Vatansever, “Kars Piyasasında Tükeme Sunulan Sade Dondurmaların Mikrobiyolojik Kalitelerinin Belirlenmesi”, Harran Univ Vet Fak Derg, c. 2, sy. 1, ss. 1–5, 2013.
ISNAD Aksoy, Aksem vd. “Kars Piyasasında Tükeme Sunulan Sade Dondurmaların Mikrobiyolojik Kalitelerinin Belirlenmesi”. Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 2/1 (Ocak 2013), 1-5.
JAMA Aksoy A, Sezer Ç, Vatansever L. Kars Piyasasında Tükeme Sunulan Sade Dondurmaların Mikrobiyolojik Kalitelerinin Belirlenmesi. Harran Univ Vet Fak Derg. 2013;2:1–5.
MLA Aksoy, Aksem vd. “Kars Piyasasında Tükeme Sunulan Sade Dondurmaların Mikrobiyolojik Kalitelerinin Belirlenmesi”. Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, c. 2, sy. 1, 2013, ss. 1-5.
Vancouver Aksoy A, Sezer Ç, Vatansever L. Kars Piyasasında Tükeme Sunulan Sade Dondurmaların Mikrobiyolojik Kalitelerinin Belirlenmesi. Harran Univ Vet Fak Derg. 2013;2(1):1-5.