BibTex RIS Kaynak Göster

Erzurum İlinden Kasım Ayında Elde Edilen Sütlerde Protein/Yağ Oranının Farklı Peynir Çeşitleri Yapımına Uygunluğu

Yıl 2014, Cilt: 6 Sayı: 21, 23 - 27, 01.03.2014

Öz

Bu çalışma Kasım ayında Erzurum ilinden elde edilen inek sütlerinde
protein/yağ oranının çeşitli peynirlerin yapımına uygunluğunu araştırmak
amacıyla planlanmıştır. Konu ile ilgili veriler 2014 yılı Kasım ayında
Erzurum ilinde faaliyet gösteren Çizmelioğlu Süt ve Süt Ürünleri A.Ş.’den
elde edilmiştir. Kasım ayına ait süt örneklerinde protein/yağ oranının peynir
çeşitleri yapımı için gerekli olan ve literatürde belirtilen referans değerler
ile karşılaştırılmasında Tek Örnek T-testinden yararlanılmıştır. Verilerden
elde edilen protein/yağ oranları sonuçları doğrultusunda sütlerin Cheddar
ve Mozarella yapımına uygun olmayıp; Limburger ve Cheshire peyniri
yapımına uygun olduğu bulunmuştur. Türkiye’nin farklı bölgelerinden ve
farklı hayvan ırklarından elde edilen sütlerin cheddar, limburger, mozarella
ve cheshire gibi çeşitli peynirlerin yapımına uygunluğunun belirlenmesi
için daha ileri düzeyde araştırmalara ihtiyaç duyulmaktadır. Aynı zamanda
Cheddar, Limburger, Cheshire ve Mozarella gibi pazarda geniş yere sahip
peynirlerin ülkemizdeki hayvan ırk ve türlerine göre referans değerleri
ile kıyaslanması gerekmektedir. Bulunacak sonuçların üretici firmaların
hammadde temini için çalıştıkları hayvan tercihlerini belirlemede faydalı
olabilir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA33TP87AM
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Remziye Kocakaya Bu kişi benim

Hividar Kocakaya Bu kişi benim

Tolga İnal Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Mart 2014
Gönderilme Tarihi 1 Mart 2014
Yayımlandığı Sayı Yıl 2014 Cilt: 6 Sayı: 21

Kaynak Göster

APA Kocakaya, R., Kocakaya, H., & İnal, T. (2014). Erzurum İlinden Kasım Ayında Elde Edilen Sütlerde Protein/Yağ Oranının Farklı Peynir Çeşitleri Yapımına Uygunluğu. İstanbul Aydın Üniversitesi Dergisi, 6(21), 23-27.


All site content, except where otherwise noted, is licensed under a Creative Common Attribution Licence. (CC-BY-NC 4.0)

by-nc.png