Olgu Sunumu

Eozinofilik anjiolenfoid hiperplazi: Bir retroauriküler kitle nedeni

Cilt: 2 Sayı: 3 1 Eylül 2016
  • Yakup Yegin
  • Mustafa Çelik
  • Selçuk Güneş
  • Baver Maşallah Şimşek
  • Burak Olgun
  • Fatma Tülin Kayhan
PDF İndir

Eozinofilik anjiolenfoid hiperplazi: Bir retroauriküler kitle nedeni

Öz

Eozinofilik anjiyolenfoid hiperplazi (EALH), nadir gözlenen, benign karakterde idiopatik lenfoproliferatif bir hastalık olup tedavisi halen belirsiz ve zorlayıcıdır. Daha çok 20-40 yaş aralığındaki genç kadınları etkilemektedir. Lezyonlar asemptomatik kaşıntılı, ağrılı, kanamalı ve prurijinöz olabilmektedir. Eozinofilik anjiyolenfoid hiperplazinin etyolojisi net olarak bilinmese de travma en çok göz önünde bulundurulan faktördür. Eozinofilik anjiyolenfoid hiperplazi tanısı hastanın öyküsü, klinik şüphe ve radyolojik bulguların korelasyonunun histopatolojik inceleme ile desteklenmesi yoluyla konulabilmektedir. Tedavi spektrumu geniş olup intralezyonel tedavi (sklerozan veya steroid), cerrahi ve cerrahi dışı yöntemler tedavi modaliteleri arasında yer almaktadır. Spontan iyileşme ve bölgesel nüks izlenebilmektedir. Bu makalede retroauriküler bölgede EALH nedeniyle intralezyonel tedavi uygulanan nadir bir olgu güncel literatür bilgileri ışığında sunuldu.

Anahtar Kelimeler

Kaynakça

  1. Asadi AK. Angiolymphoid hyperplasia with eosinophilia. Dermatol Online J 2002;8:10.

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

Olgu Sunumu

Yazarlar

Yakup Yegin Bu kişi benim

Selçuk Güneş Bu kişi benim

Baver Maşallah Şimşek Bu kişi benim

Burak Olgun Bu kişi benim

Fatma Tülin Kayhan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi

1 Eylül 2016

Gönderilme Tarihi

1 Ağustos 2016

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2016 Cilt: 2 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA
Yegin, Y., Çelik, M., Güneş, S., Şimşek, B. M., Olgun, B., & Kayhan, F. T. (2016). Eozinofilik anjiolenfoid hiperplazi: Bir retroauriküler kitle nedeni. İstanbul Bilim Üniversitesi Florence Nightingale Tıp Dergisi, 2(3), 217-221. https://doi.org/10.5606/fng.btd.2016.040
AMA
1.Yegin Y, Çelik M, Güneş S, Şimşek BM, Olgun B, Kayhan FT. Eozinofilik anjiolenfoid hiperplazi: Bir retroauriküler kitle nedeni. İstanbul Bilim Üniversitesi Florence Nightingale Tıp Dergisi. 2016;2(3):217-221. doi:10.5606/fng.btd.2016.040
Chicago
Yegin, Yakup, Mustafa Çelik, Selçuk Güneş, Baver Maşallah Şimşek, Burak Olgun, ve Fatma Tülin Kayhan. 2016. “Eozinofilik anjiolenfoid hiperplazi: Bir retroauriküler kitle nedeni”. İstanbul Bilim Üniversitesi Florence Nightingale Tıp Dergisi 2 (3): 217-21. https://doi.org/10.5606/fng.btd.2016.040.
EndNote
Yegin Y, Çelik M, Güneş S, Şimşek BM, Olgun B, Kayhan FT (01 Eylül 2016) Eozinofilik anjiolenfoid hiperplazi: Bir retroauriküler kitle nedeni. İstanbul Bilim Üniversitesi Florence Nightingale Tıp Dergisi 2 3 217–221.
IEEE
[1]Y. Yegin, M. Çelik, S. Güneş, B. M. Şimşek, B. Olgun, ve F. T. Kayhan, “Eozinofilik anjiolenfoid hiperplazi: Bir retroauriküler kitle nedeni”, İstanbul Bilim Üniversitesi Florence Nightingale Tıp Dergisi, c. 2, sy 3, ss. 217–221, Eyl. 2016, doi: 10.5606/fng.btd.2016.040.
ISNAD
Yegin, Yakup - Çelik, Mustafa - Güneş, Selçuk - Şimşek, Baver Maşallah - Olgun, Burak - Kayhan, Fatma Tülin. “Eozinofilik anjiolenfoid hiperplazi: Bir retroauriküler kitle nedeni”. İstanbul Bilim Üniversitesi Florence Nightingale Tıp Dergisi 2/3 (01 Eylül 2016): 217-221. https://doi.org/10.5606/fng.btd.2016.040.
JAMA
1.Yegin Y, Çelik M, Güneş S, Şimşek BM, Olgun B, Kayhan FT. Eozinofilik anjiolenfoid hiperplazi: Bir retroauriküler kitle nedeni. İstanbul Bilim Üniversitesi Florence Nightingale Tıp Dergisi. 2016;2:217–221.
MLA
Yegin, Yakup, vd. “Eozinofilik anjiolenfoid hiperplazi: Bir retroauriküler kitle nedeni”. İstanbul Bilim Üniversitesi Florence Nightingale Tıp Dergisi, c. 2, sy 3, Eylül 2016, ss. 217-21, doi:10.5606/fng.btd.2016.040.
Vancouver
1.Yakup Yegin, Mustafa Çelik, Selçuk Güneş, Baver Maşallah Şimşek, Burak Olgun, Fatma Tülin Kayhan. Eozinofilik anjiolenfoid hiperplazi: Bir retroauriküler kitle nedeni. İstanbul Bilim Üniversitesi Florence Nightingale Tıp Dergisi. 01 Eylül 2016;2(3):217-21. doi:10.5606/fng.btd.2016.040