BibTex RIS Kaynak Göster

ORTA ASYALI HANEFÎ FAKİHİ SİRÂCEDDİN ALİ B. OSMÂN EL-ÛŞÎ’NİN EL-FETÂVA’S-SİRÂCİYYE ADLI ESERİ VE BAZI FIKHÎ GÖRÜŞLERİ

Yıl 2016, Cilt: 2 Sayı: 1, 52 - 77, 17.01.2016

Öz

Orta Asya topraklarında özellikle Hanefî mezhebinin gelişmesinde önemli katkıları bulunan çok sayıda âlim yetişmiştir. Bunlardan biri Sirâceddin Ali b. Osmân el-Ûşî’dir. VI/XII. yüzyılda yaşayan Ûşî, Mâtüridiyye akaidine dair el-Emâlî adlı manzum bir risale yazmış ve daha çok kelâmcı olarak tanınmıştır. Fıkıh ilmi sahasında ise el-Fetâva’s-Sirâciyye isimli bir eser kaleme almıştır. Bu çalışmada Sirâceddin el-Ûşî’nin hayatı ve eseri el-Fetâva’s-Sirâciyye incelenerek onun bazı fıkhî görüşleri değerlendirilecektir.

Anahtar Kelimeler: Fıkıh, Hanefî mezhebi, Ûşî, el-Fetâva’s-Sirâciyye, Oş.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm MAKALELER
Yazarlar

Zharkynbai Sebetov

Kemal Yıldız

Yayımlanma Tarihi 17 Ocak 2016
Gönderilme Tarihi 24 Ağustos 2015
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 2 Sayı: 1

Kaynak Göster

ISNAD Sebetov, Zharkynbai - Yıldız, Kemal. “ORTA ASYALI HANEFÎ FAKİHİ SİRÂCEDDİN ALİ B. OSMÂN EL-ÛŞÎ’NİN EL-FETÂVA’S-SİRÂCİYYE ADLI ESERİ VE BAZI FIKHÎ GÖRÜŞLERİ”. İhya Uluslararası İslam Araştırmaları Dergisi 2/1 (Ocak 2016), 52-77.

A Uluslararası İslam Araştırmaları Dergisi, 2017'den bu yana TR DİZİN ULAKBİM tarafından taranmaya başlamıştır. Ayrıca, Citefactor, Rootindex, DRJI index, ResearchBib, Sobiad İndex, Scientific Indexing Services, İdealonline ve Eurasian Scientific Journal Index  gibi ulusal ve uluslararası indexler tarafından da taranmaktadır. İsam ve Base Bielefeld Academic Search tarafından taranmaktadır.


             

1200px-Cc_by-nc_icon.svg.png