BibTex RIS Kaynak Göster

Stratejik Planlama Yaklaşımları Perspektifinde KARACADAĞ Kalkınma Ajansı Stratejik Planı (2011-2015)

Yıl 2016, Cilt: 4 Sayı: 2, 46 - 56, 01.06.2016

Öz

Stratejik planlama örgütlerin misyon ve vizyonu çerçevesinde belirlenen amaç, hedef ve stratejilerden oluşan ve geleceğe yön veren süreçtir. Bu süreçte iç ve dış çevre analizleri, fırsat ve tehditler, güçlü ve zayıf yanlar dikkate alınır. Stratejik planlar 20. yüzyılın ikinci yarısında öncelikle özel sektöre akabinde kamu sektörünün yönetim anlayışlarına yön vermiştir. Stratejik planlama ve yönetim sürecinde reaktif, inaktif, preaktif ve proaktif olmak üzere dört yaklaşım belirlenmiştir. Bu çalışmanın amacı öncelikli olarak Ackoff’un (1997) dörtlü stratejik planlama yaklaşımını özetle ele almak ve bu yaklaşımlar kapsamında kurumsal olarak yapılan bir stratejik planı değerlendirmektir. Çalışmada kalkınma ajansı örneğinin seçilme nedeni, ajansların kurulmasında proaktif stratejilerin ön planda olmasıdır. KARACADAĞ Kalkınma Ajansı stratejik planının değerlendirilmesi sonucunda ağırlıklı olarak preaktif özellik sergilediği görülmektedir.

Analysis of the Strategic Plan of the KARACADAG Development Agency (2011-2015) from Strategic Planning Approaches Perspective

Yıl 2016, Cilt: 4 Sayı: 2, 46 - 56, 01.06.2016

Öz

Strategic planning is a process occurring aim, goal and strategies identified in perspective the mission and vision of the organization and shaping the future. In process of strategic planning internal and external environment analysis, opportunities and threats, strengths and weaknesses are considered. In the second half of the 20th century, firstly, strategic plans direct to private sector later the management concept of the public sector. In process of strategic planning and management were identified four approaches that are reactive, inactive, proactive and proactive. The aim of this study is to summarize the strategic planning approaches of Ackoff (1997) and evaluate the strategic plan that is made by corporate in these approaches. Development agencies in the study were chosen because it is became in the forefront of proactive strategies in the establishment of the agency. When Strategic plan of KARACADAG Development Agency is evaluated it is seen mostly the preactive feature.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA74JU27JV
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Hava Tahtalıoğlu Bu kişi benim

Hüseyin Özgür

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2016
Gönderilme Tarihi 1 Haziran 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 4 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Tahtalıoğlu, H., & Özgür, H. (2016). Stratejik Planlama Yaklaşımları Perspektifinde KARACADAĞ Kalkınma Ajansı Stratejik Planı (2011-2015). İşletme Ve İktisat Çalışmaları Dergisi, 4(2), 46-56.

15860

Bu Web Sitesi Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.