BibTex RIS Kaynak Göster

Corporate Social Responsibility in Islamic Perspective

Yıl 2016, Cilt: 2 Sayı: 2, 107 - 146, 01.07.2016

Öz

İslami Perspektiften Kurumsal Sosyal Sorumluluk

Yıl 2016, Cilt: 2 Sayı: 2, 107 - 146, 01.07.2016

Öz

Kurumsal Sosyal Sorumluluk kavramı son dönem işletmeciliğin ön plana çıkan kavramlarından biridir. İktisadi aktörlerin daha paylaşımcı ekonomik sistemlere yönelmeleri şüphesiz bu ve bunun gibi kavramların ön plana çıkmasında oldukça etkilidir. Bununla birlikte aslında kadim ve eski bir geçmişi olan fakat gündemimize yeni ve yeniden getirilen İslami iktisat ise güvensiz ekonomik sistemlere alternatif olarak ön plana çıkmaktadır. Bu ekonomik düzen aynı zamanda günümüz ekonomik sisteminin, kaçınılmaz çıktısı olan belirsizlik ve adaletsizliğe çare olarak görülmektedir. Tüm bu gelişmeler ışığında, bu çalışmada öncelikli olarak KSS kavramı İslami normlar çerçevesinde anlamlandırılmaya çalışılmaktadır. Kavramın pratik uygulamalarını görmek açısından ise Türkiye’deki İslami Finans Kuruluşları (Katılım Bankaları) örneklem olarak ele alınmaktadır. Çalışmada İslami Finans Kurumları’nın KSS ilkelerine ve bankaların faaliyetlerindeki İslami normlara olan uyumları irdelenmektedir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA95TV82CV
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Mehmet Saraç Bu kişi benim

Saime Kavakçı Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Temmuz 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 2 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Saraç, M., & Kavakçı, S. (2016). İslami Perspektiften Kurumsal Sosyal Sorumluluk. Uluslararası İslam Ekonomisi Ve Finansı Araştırmaları Dergisi, 2(2), 107-146.

25855

IJISEF'te yayınlanan tüm makaleler Creative Commons Alıntı 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. Bu lisans; yayınlanan tüm makaleleri, veri setlerini, grafik ve ekleri kaynak göstermek şartıyla veri madenciliği uygulamalarında, arama motorlarında, web sitelerinde, bloglarda ve diğer tüm platformlarda çoğaltma, paylaşma ve yayma hakkı tanır. Açık erişim disiplinler arası iletişimi kolaylaştıran, farklı disiplinlerin birbirleriyle çalışabilmesini teşvik eden bir yaklaşımdır.