Araştırma Makalesi

Göç Krizinin Girişimcilik Alanında Fırsata Dönüştürülebilirliği İle İlgili Bir Araştırma: Mardin Örneği

Cilt: 1 Sayı: 1 30 Ekim 2020
  • Ahmet Boz *
PDF İndir
TR EN

Göç Krizinin Girişimcilik Alanında Fırsata Dönüştürülebilirliği İle İlgili Bir Araştırma: Mardin Örneği

Öz

Göç olgusu son yılların en çok tartışılan konularından bir haline gelmiştir. Bu kavram sadece insan hareketliliğini değil, beraberinde beyin, işgücü ve sermaye göçünü de ifade etmektedir. Bu çalışmada Suriye’den Türkiye’ye gelerek Mardin iline yerleşen Suriyeli göçmenlerin çalışma alanları ve girişimcilik yetenekleri üzerinde durulmuş ve bu alanda Mardin’in sosyal ve ekonomik hayatını nasıl etkilediği ve ekonomik alanda ne gibi fırsatlar doğurduğu araştırılmıştır. Bu çalışma, yerel düzeyde çeşitli kurumların Suriyeli göçmenler ile ilgili gerçekleştirdikleri araştırmaların raporları ve konu ile ilgili kaleme alınan makaleler taranarak hazırlanmıştır.

Anahtar Kelimeler

Kaynakça

  1. AKSOY, Zeynep. (2012). “Uluslararası Göç ve Kültürlerarası İletişim”, Uluslararası Sosyal Araştırmalar Dergisi, Cilt 5, Sayı 20, s. 303.
  2. APAK, Hıdır. ‘‘Suriyeli Göçmenlerin Kente Uyumları: Mardin Örneği’’. Mukaddime Dergisi. 2014 55-73.
  3. BULAK, Abdülnasır. (2015). ‘’Göç Olgusuna Teorik Bir Bakış’’. Yüksek Lisans Tezi, Ankara: Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, SBE.
  4. BÜLBÜL, Serpil. KÖSE, Ali. (2010). “Türkiye’de Bölgeler Arası İç Göç Hareketlerinin Çok Boyutlu Ölçekleme Yöntemi İle İncelenmesi”, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Dergisi, Cilt: 39, Sayı/No: 1, s. 76.
  5. CKA ( Çukurova Kalkınma Ajansı), (2012). Hazır Giyim ve Konfeksiyon Araştırma Raporu, Adana: s.19.
  6. ÇELEBİOĞLU, Salih.(1988). “Markov Zincirlerinde Durum Tahmini ve İç Göçe Uygulaması”. Doktora Tezi. Ankara: Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü. s. 98.
  7. ÇETİN, Erdal. (2013). Kitlesel Eylemlere Katılarak Kanunla İhtilafa Düşen Çocuklar: Batman Örneği. Yayınlanmamış Yüksek lisans Tezi. Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü. s. 54.
  8. FİLİZ, Şükrüye. (2008). “Internal Migration Patterns Of Turkey”, Yayımlanmamış Yüksek Lisans Tezi, İstanbul: Marmara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü.

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

Kentsel Politika

Bölüm

Araştırma Makalesi

Yazarlar

Yayımlanma Tarihi

30 Ekim 2020

Gönderilme Tarihi

25 Eylül 2020

Kabul Tarihi

12 Ekim 2020

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2020 Cilt: 1 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA
Boz, A. (2020). Göç Krizinin Girişimcilik Alanında Fırsata Dönüştürülebilirliği İle İlgili Bir Araştırma: Mardin Örneği. International Journal of Mardin Studies, 1(1), 81-91. https://izlik.org/JA99SF58WH

International Journal of Mardin Studies Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı (CC BY NC) ile lisanslanmıştır.