Balık yetiştiriciliğinin daha iyi seviyelere ulaştırılması, üretim kalitesinin ve miktarının artması yalnızca entansif balık yetiştiriciliği ile mümkün olabilmektedir. Entansif yetiştiricilikte ilk basamağı beslenme teşkil etmektedir. Kötü ve düzensiz beslenme koşulları balıklarda birçok bozukluğa, hastalığa ve ölüme yol açmaktadır. Ayrıca bağışıklık sistemini zayıflatarak hastalığa yakalanma oranında da artışlar görülmektedir. Böylece yetiştiricilik yapılan işletmeler ekonomik yönden olumsuz şekilde etkilenerek olası üretim kayıplarına neden olacaktır. Üretim miktarını artırabilmek, ekonomik açıdan daha iyi seviyelere ulaşmasını sağlamak için balık türlerinin ve büyüklüklerinin beslenme alışkanlıklarının iyi bilinmesi gerekmektedir. Ayrıca yetiştirilen türlere, boy gruplarına göre uygun şekilde yemlerin içerisinde protein, karbonhidrat, yağ, vitamin ve mineral maddeler yeterince ve istenilen oranda bulunmalıdır. Balıkların yaşamlarını sürdürebilmeleri daha iyi yaşam şartları ve dengeli beslenme ile mümkün olacaktır.
Bölüm | Makaleler |
---|---|
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 27 Ekim 2016 |
Gönderilme Tarihi | 2 Ağustos 2016 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2016 Cilt: 2 Sayı: 1 |