Yeni Medya, Temel Bileşenleri ve Sanatın Değişen Estetik Dili
Öz
Anahtar Kelimeler
Lev Manovich, Yeni Medya, Yeni Medya Sanatı, Dijital Sanat, İnteraktif Sanat.
Kaynakça
- Akay, Ali, (1996). “20. Yüzyıl Eşiğinde Medya ve Sanat”, Kıvrımlar, İstanbul: Bağlam Yayınları.
- Altunay, Alper, (2011). “Yeni Medya”, Fotoğraf ve Hareketli Görüntünün Tarihi, Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları.
- Altunay, Alper, (2013). “Kes-Kopyala-Yapıştır: Bir Sanat Yüzeyi Olarak Ekran”, Yeni Medya ve... İstanbul: Anahtar Kitaplar Yayınevi, s. 13-41.
- Arnheim, Rudolf, (1997). Film as Art, London: University of California Press.
- Aytekin, Çiğdem, (2012). “Yeni Medyada Sosyal Ağ Uygulaması Olarak Twitter ve Fikir Madenciliği”, Yeni Medya ve..., İstanbul: Anahtar Kitaplar Yayınevi.
- Bordwell, David, (1972). “The Idea of Montage in Soviet Art and Film”, Cinema Journal, 11, 2, 9-17.
- Clark , Debby, (1999). “Gestalt Theory”, Instructional Technology Foundations and Theories of Learning, http://hci.liacs.nl/files/gestalt-excerpt.pdf Erişim Tarihi: 09.04.2018.
- Çakır, Mukadder, (2013). “Kitle İletişim Araçları ve Sanat”, Medya ve Sanat, İstanbul: Parşömen Yayıncılık.
- Dempsey, Amy, (2002). Art in the Modern Era, London: Thomas and Hudson Ltd.
- Dilmen, Necmi Emel, (2007). “Yeni Medya Kavramı Çerçevesinde İnternet Günlükleri-Bloglar ve Gazeteciliğe Yansımaları”, Marmara İletişim Dergisi, 12: 114.