Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

AMELİYAT ÖNCESİ KATI VE SIVI BESİN KISITLAMASININ ANKSİYETE ÜZERİNE ETKİSİ

Yıl 2016, Cilt: 4 Sayı: 1, 25 - 35, 15.05.2016

Öz

Bu çalışma, ameliyat öncesi katı ve sıvı besin kısıtlamasının anksiyete üzerine etkisini belirlemek amacıyla yapıldı.Tanımlayıcı türde olan bu araştırma, bir devlet hastanesinin cerrahi kliniklerinde Mayıs 2014 -Ocak 2015 tarihleri arasında yürütüldü. Araştırmanın evrenini bu kliniklerde ameliyat olmak için yatan tüm yetişkin hastalar oluşturdu.

Kaynakça

  • 1-Yağcı G, Can MF, Öztürk E, et al. Effects of Preoperative Carbohydrate Loading on Glucose Metabolism and Gastric Contents in Patients Undergoing Moderate Surgery: A Randomized, Controlled Trial. Nutrition 2008; 24: 212-6. DOI:10.1016/j.nut.2007.11.003.
  • 2-Gebremedhn EG, Nagaratnam VB. Audit on Preoperative Fasting of Elective Surgical Patients in an African Academic Medical Center.World J Surg2014;38(9):2200 4.DOI:10.1007/s00268-014-2582-3.
  • 3-Ersoy E, Gündoğdu H. Preoperatif Açlıkta Değişen Kavramlar.UlusalCerrahiDergisi2005;21(2):96-101.
  • 4-Brady MC, Kinn S, Stuart P, Ness V. Preoperative Fasting for Adults to Prevent Perioperative Complications. CochraneDatabaseSystRev. 2003; (4):CD004423.
  • 5-Poyraz Ş. Preoperatif Uygulanan Oral Karbonhidrat Solüsyonlarının Cerrahi Olarak Oluşan Stres Yanıta Etkileri. Yayınlanmamış Uzmanlık Tezi, İstanbul: T.C. Sağlık Bakanlığı Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi 1.Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kliniği,2005;7–67.
Toplam 5 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Klinik Tıp Bilimleri
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Meral Özkan Bu kişi benim

Zeynep Gökkaya Bu kişi benim

Serdar Sarıtaş

Yayımlanma Tarihi 15 Mayıs 2016
Gönderilme Tarihi 1 Mart 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 4 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Özkan, M., Gökkaya, Z., & Sarıtaş, S. (2016). AMELİYAT ÖNCESİ KATI VE SIVI BESİN KISITLAMASININ ANKSİYETE ÜZERİNE ETKİSİ. İnönü Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Dergisi, 4(1), 25-35.