Kitap İncelemesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Abdurrahman Atçıl, Erken Modern Osmanlı İmparatorluğu’nda Âlimler ve Sultanlar, İstanbul: Klasik Yayınları, 2019, 253 s.

Yıl 2020, Cilt: 10 Sayı: 1, 0 - 0, 15.03.2020

Öz

Osmanlı tarihinin girift ve bir o kadar da az bilinen konularından biri, ilmiye sınıfının teşekkülü, mahiyeti, siyaset, devlet ve ekonomi gibi kurumlarla ilişkisi ve ilim üretme performans ve motivasyonu gibi konulardır. Her ne kadar son zamanlarda özellikle yurt dışında yapılan nitelikli yayınlarla söz konusu mesele üzerindeki gizem biraz daha aydınlanıyor olsa da merak uyandıran çok farklı hususların olduğu söylenebilir. Osmanlı klasik dönemi ilim ve ulema çalışmalarıyla temayüz eden İstanbul Şehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Abdurrahman Atçıl önce İngilizce (2017) ardından Türkçe yayımlanan Âlimler ve Sultanlar üst başlıklı eserinde, erken modern Osmanlı Devleti’nde ulema sınıfının teşekkülünü ve devletle/iktidarla olan ilişkisini incelemiş ve böylece Osmanlı tarih yazımı ve hukuk-iktidar yapısını sorgulayan bir eser ortaya koymuştur

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Kitap Tanıtımları
Yazarlar

Mustafa Gündüz

Yayımlanma Tarihi 15 Mart 2020
Yayımlandığı Sayı Yıl 2020 Cilt: 10 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Gündüz, M. (2020). Abdurrahman Atçıl, Erken Modern Osmanlı İmparatorluğu’nda Âlimler ve Sultanlar, İstanbul: Klasik Yayınları, 2019, 253 s. İnsan Ve Toplum, 10(1).